Fotbal intern

Mulţescu vrea o nouă victorie: “Vom juca ofensiv!”

Gheorghe Mulţescu, antrenorul lui CS U Craiova, este încrezător că formaţia olteană va obţine victoria cu AS Poli Timişoara. Tehnicianul şi-a lăudat jucătorii pentru felul în care s-au...
20.08.2016 | 15:46
Multescu vrea o noua victorie Vom juca ofensiv

Gheorghe Mulţescu, antrenorul lui CS U Craiova, este încrezător că formaţia olteană va obţine victoria cu AS Poli Timişoara. Tehnicianul şi-a lăudat jucătorii pentru felul în care s-au concentrat la ultimele partidei.

„Trebuie să jucăm la victorie toate meciurile. Succesul clar al Botoşaniului ne obligă. Dar este un meci periculos, pentru că adversarii nu au ce să piardă. Noi trebuie să ne respectăm forma şi blazonul şi să cîştigăm. Forma ascendentă pe care o traversăm mă bucură. Totuşi, în România, de regulă, după victorii se cam pierde concentrarea. Dar jucătorii mei au arătat că se pot concentra la toate meciurile, iar pînă acum au controlat fiecare partidă. De aceea consider că este vorba despre o presiune pozitivă.

La acel 2-2 de anul trecut, Craiova avea obiectiv Europa League. Nu cred că a fost vorba atunci de lipsă de concentrare, ci mai degrabă de crispare, de stresul datorat obiectivului.

În ceea ce mă priveşte, eu îmi urmez filosofia: să jucăm ofensiv. Îmi place să construiesc, că nu am fost lăsat pe unde am lucrat nu e vina mea. Am intrat în coliziune cu conducătorii care au crezut că-mi pot impune jucători şi am plecat. Peste tot am pus temelii, am pus baza. Nimeni nu mi-a impus mie vreun lucru, pentru mine acest fapt valorează mai mult decît banii. La Craiova am înţelegere şi sprijin. Nimeni nu mă întreabă înainte de joc cum îl voi aborda şi facem analiza la două zile distanţă după meci.

Acest gen de colaborare am avut-o şi la Sportul şi s-a dovedit benefică. Cel mai important pentru mine este am condiţii de antrenament şi să fiu lăsat să-mi fac treaba. La Craiova am o colaborare corectă. Iată că am ajuns în etapa a cincea. Principala mea provocare acum este ca echipa să joace din ce în ce mai bine, de la un meci la altul să ne perfecţionăm. Mai e de muncă. Dar partea pozitivă este că producem ocazii de gol, iar toţi jucătorii sînt implicaţi pentru că se porneşte cu construcţia de la portar. Noi trebuie să îndreptăm ultima execuţia, aici ţine şi de nativ.

În acest moment nu sîntem cotaţi între primele cinci echipe, dar e bine să vii din spate. Aşa mi s-a întîmplat cu Sportul. În 15 etape am avut 13 victorii, am bătut Dinamo în Groapă cu 5-4 şi am ajuns pe primul loc“, a spus Mulţescu.

La rîndul său, Andrei Ivan, atacantul lui CS U Craiova, a declarat: „Vrem să luăm cele trei puncte şi să facem un joc bun la Timişoara. Nu este important cine marchează, contează mai mult să cîştige echipa. Respectăm toţi adversarii, luăm în serios Timişoara, dar vrem să învingem. Iar dacă Steaua şi Dinamo ar face egal ar fi o bucurie în plus pentru noi toţi, pentru că Universitatea ar ajunge pe primul loc dacă luăm totul din deplasarea de pe Bega“.