De ziua lui, Adi Mutu a făcut un ANUNŢ-SURPRIZĂ!

Adi, salut şi la mulţi ani! Să fii sănătos şi să dai goluri multe în 2014!...
09.01.2014 | 11:00
De ziua lui Adi Mutu a facut un ANUNTSURPRIZA
ADVERTISEMENT

Adi, salut şi la mulţi ani! Să fii sănătos şi să dai goluri multe în 2014!

– Mulţumesc, mulţumesc frumos!

Ce faci, pe unde eşti? Petrolul şi fotbalul românesc te aşteaptă cu braţele deschise…

– (n.r. – rîde) Sînt în Republica Dominicană şi fac un grătar. Ultimele zile de relaxare, mîine mă întorc în Corsica să pun la punct ultimele detalii ale despărţirii de Ajaccio. Apoi, pe 15 ianuarie, în mod normal mă prezint la reunirea Petrolului.

„Mă simt deja un «lup» adevărat”

Adi, e adevărat că ai semnat deja contractul cu Petrolul?

– Nu încă, dar ne-am înţeles. Mă simt deja un „lup” adevărat, cu foame mare de trofee. Le spun fanilor, de ziua mea, că o să fie un Mutu la potenţialul 110 la sută! Suporterii Petrolului merită din plin asta pentru că eu cred că sînt senzaţionali. Rar mi-a fost dat să văd o galerie care să mă emoţioneze, precum a „lupilor”. Am o răutate fantastică şi o determinare tot fantastică să dovedesc în România că Mutu rămîne cel mai bun.

ADVERTISEMENT

Cu Cosmin Contra ai mai vorbit?

– Da, chiar azi. Pentru mine, Cosmin este ca un frate. Fratele meu mai mare, că acum el e antrenorul, el e şeful, eu sînt doar un jucător. M-a întrebat cum mă simt şi i-am zis că totul e OK, că mă antrenez după programul pe care mi l-a dat şi că o să fiu în formă la reunire.

„Uitaţi-vă ce scriu fanii viola pe site-uri de mine”

Despre Fiorentina te-a întrebat? A apărut în presă că ai putea fi protagonistul unui come-back de senzaţie în Serie A…

ADVERTISEMENT

– Cosmin ştie că eu sînt corect şi că dacă e ceva concret cu Fiorentina, va fi primul care află. A avut eleganţa să nu mă întrebe nimic despre acest subiect. Doar Fiorentina mă poate scoate de pe drumul spre Ploieşti. Nici o altă echipă mare, şi Barcelona să fie, nu m-ar opri să vin la Petrolul. Cu Fiorentina este o chestiune de suflet, acolo a fost atîta timp casa mea şi oamenii mă iubesc la nebunie. Intraţi pe site-urile viola să vedeţi ce entuziasm e: “Mutu cel mare”, “Ai scris istorie aici” sau “Imperatorul Mutu”, asta scriu suporterii. Cred că oricine ar înţelege ce a însemnat Fiorentina pentru mine, practic cea mai frumoasă perioadă din cariera mea, şi nimeni nu s-ar supăra. Ei au nişte probleme, s-a accidentat Giuseppe Rossi şi stau prost în ofensivă. Acum, la acest moment, eu ştiu că voi fi jucătorul Petrolului, sincer Fiorentina nu mi-a pus ceva concret pe masă. Vom vedea zilele următoare. Pentru orice fotbalist e confirmarea supremă să joace la 35 de ani în Serie A.

„Dacă nu vin, e o pierdere pentru paparazzi”

Deci, fotbalul românesc nu trebuie încă să destupe şampania pentru o întoarcere atît de galonată?

ADVERTISEMENT

– Sînt şanse foarte mari să vin la Petrolul şi, sincer, ar fi o provocare fantastică pentru mine la final de carieră. Mi-e dor de România, mi-e dor de români, şi le urez tuturor un an fantastic. Şi să iau titlul cu Petrolul!

Cred că ar fi o pierdere pentru noi toţi să nu ajungi pînă la urmă aici…

– Cred că pierderea ar fi în primul rînd a paparazzilor! (n.r. – rîde) Hai că mi se arde grătarul, poate ai treburi mai importante de făcut decît să stai de vorbă cu un moş de 35 de ani (n.r. – rîde)…

ADVERTISEMENT