Fotbal intern

Napoli rupe tăcerea. “Dacă a venit Stoica treaba mea la FCU s-a încheiat!”

09.07.2018 | 13:24
Napoli rupe tăcerea.
Napoli rupe tăcerea. Antrenorul italian la conferinţa de prezentare

Napoli rupe tăcerea. Tehnicianul italian, cel care a fost directorul tehnic al lui FCU în Liga 4, a mărturisit pentru FANATIK.RO că dacă Ştefan Stoica a fost adus antrenor principal la echipă, atunci el consideră că misiunea sa în Bănie s-a încheiat.

Nicolo, Ştefan Stoica a fost numit de către Adrian Mititelu antrenor principal la FCU, care mai este situaţia ta? Vei continua şi tu la FCU?

Eu? Unde să mai vin şi eu dacă a fost adus Ştefan Stoica? Hai să fim serioşi! Dacă a fost adus Ştefan Stoica înseamnă că Adrian Mititelu nu a mai avut nevoie de mine. Dar nu este nici o problemă. Sunt banii lui Adrian, iar el face ce doreşte pe banii lui. Totuşi, pot să vă asigur că Adrian Mititelu a cheltuit foarte mulţi bani cu echipa în Liga 4, iar noi am avut condiţii foarte bune.

Şi atunci ce s-a întâmplat între tine şi Mititelu? De ce nu ai mai continuat?

Hai să vă spun cum a stat treaba. Înainte de plecare în vacanţă eu i-am făcut un referat lui Adrian Mititelu cu jucătorii pe care nu îi mai doream la echipă în Liga 3. Vreau să vorbim cu cărţile pe faţă. Din Liga 3 se schimbă treaba şi nu mai sunt meciuri aşa cum erau pe la Liga 4. Ăsta este adevărul. Unii dintre fotbalişti nu făceau faţă la Liga 3 şi ştiu ce vorbesc. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, că dacă am câştigat toate meciurile în Liga 4,  suntem mari şi tari. Pot unii să se supere, pot să nu se supere, dar vă asigur că eu spun adevărul. La unii dintre ei Adrian a renunţat, dar la alţii observ că nu a renunţat. Doream şi alţi jucători pentru Liga 3. Apoi au fost şi unele probleme în vestiar şi trebuia să se ia de urgenţă nişte măsuri. Lumea nu le ştie pe toate. Însă decizia finală i-a aparţinut lui Mititelu.

Napoli rupe tăcerea. “Dacă a venit Stoica treaba mea la FCU s-a încheiat!”

Care a fost relaţia ta cu Adrian Mititelu?

Am avut o relaţie foarte bună. Omul ăsta a luat-o de la zero şi nu i-a fost deloc uşor să bage din nou atâţia bani într-o echipă de Liga 4. Am discutat de la început cu Adrian cum pot să îl ajut, iar el m-a înţeles. Acum, dacă el dorea să îmi impună alte reguli sau avea alte doleanţe, atunci cred că trebuia să le discutăm concret. Am avut unele discuţii, recunosc, dar altele au fost prin mesaje, iar eu aşteptam un semn de la el. Dacă doreşte să reglăm lucrurile aştept un telefon, dar vă repet, dacă a venit Fane Stoica eu nu am cum să merg mai departe pentru că acest om este un antrenor cunoscut în România şi are o carte de vizită bună. Nu mă pot băga eu peste el. Îi urez multă baftă în Liga 3.

Pentru suporteri ai un mesaj?

O să îmi fie dor de ei. Craiova este a doua mea casă, iar Peluza Sud 97 este unică. Le mulţumesc tuturor pentru modul în care mă încurajau la meciuri şi pentru felul în care îmi strigau numele. Însă îi rog pe suporteri să fie alături şi de noul antrenor principal. FCU are nevoie de linişte şi de continuitate în rezultate, iar Ştefan Stoica are nevoie de sprijinul fanilor. El este la un nou început de drum şi trebuie sprijinit din toate punctele de vedere.

Te vei mai întoarce vreodată la FCU?

Păi când i-am întors eu spatele lui Mititelu sau lui FCU? Cine mă cunoaşte bine ştie că această echipă o să rămână toată viaţa în sufletul meu. Nu am nici o ofertă. Acum sunt în vacanţă la mare. Mă aflu acasă în Italia. Iar în final vreau să le transmit băieţilor multă baftă în Liga 3.

Napoli rupe tăcerea. Italianul a fost pe banca lui FCU în Liga 4
Napoli rupe tăcerea. Italianul a fost pe banca lui FCU în Liga 4
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri