Sport

EXCLUSIV / Ilie Năstase despre Andreea Mitu: “E MOMENTUL ei!”

UPDATE 16:05 / Andreea Mitu va evolua în optimile de finală împotriva sportivei din Belgia Alison Van Uytvanck, care a învins-o cu 6-4, 6-1 pe Kristina Mladenovic....
30.05.2015 | 17:26
EXCLUSIV  Ilie Nastase despre Andreea Mitu E MOMENTUL ei

UPDATE 16:05 / Andreea Mitu va evolua în optimile de finală împotriva sportivei din Belgia Alison Van Uytvanck, care a învins-o cu 6-4, 6-1 pe Kristina Mladenovic.

********************************

UPDATE / Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat victoria Andreei Mitu la Roland Garros. “Eu mă aşteptam să joace foarte bine. După victoria de la Montreal în faţa lui Bouchard s-a întîmplat cu această fată un lucru pe care l-am văzut la Simona Halep: explozia mentală. Descătuşarea! Loviturile sînt tot alea, psihicul este cu totul altul. De acolo, Andreea a înţeles că este o jucătoare adevărată de nivel. Să aibă această atitudine care s-a văzut şi în meciul de astăzi. Pentru că Andreea a cîştigat în faţa unei apărătoare extraordinare, unei maratoniste a zgurii. A cîştigat prin lovituri decisive. A căutat tuşa mereu, cu un sînge rece extraordinar. Are psihicul pe care-l avea anul trecut, pe vremea asta, Simona Halep.

VEZI AICI TOTUL DESPRE ADVERSARA ANDREEI MITU DIN OPTIMI

A căpătat foarte multă încredere. Se vede în modul în care îşi asumă riscul. De pildă la 5-4 a greşit tactic pentru că nu a băgat primul serviciu mai controlat. A greşit de patru sau de cinci ori primul serviciu, riscîndu-l, şi a ajuns să fie pe punctul de a pierde. Acolo m-a impresionat răceala, mîna rece cu care a pus un cross scurt în contre-pied lui Schiavone. Lovitura aceea arată un psihic de o stabilitate extraordinară care o poate duce oricît de sus. Are 23 de ani, are viitorul în faţă.

Simona are un joc foarte eficient în a provoca greşeala adversarului. Să vă uitaţi la numărul de greşeli provocate. Andreea îşi asumă, în clipa cînd are ocazia să lovească, să schimbe direcţia, o face. Important e că o face cu încredere şi cu altură de campioană. Am văzut cum nu-i tremură mîna. Asta face diferenţa. Sînt jucătoare care mai au loviturile Andreei, românce chiar. Problema este randamentul. Într-un meci cu miză imensă, jocul se modifică. În clipa de faţă, asta reuşeşte Andreea. Să fie bună, eficientă sub presiune. Andreea nu joacă în funcţie de adversar în acest moment. E extrem de preţios. Îşi joacă jocul ei, nu se gîndeşte pe cine are în faţă, nu are ceea ce se numeşte în argoul de tenis “respect”. Îşi face jocul ei. Dacă vă uitaţi, adversarul ei e mingea, nu jucătoarea din faţă. Nu încearcă un joc prin care să explodeze punctele slabe ale adversarei. Îşi face jocul ei de atac. Aşa cum face Federer. El îşi face jocul lui. Mladenovic e foarte periculoasă, la fel de agresivă ca Andreea. Ar fi un meci de mare frumuseţe în optimi. Nu există adversar uşor la Roland Garros.

Dacă e să aduc o critică şi speranţa că va schimba ceva asta e. În momentele de tensiune nu are această idee tactică a primului serviciu mediu, cu kick înalt, pe care să-l pună în teren şi să joace punctul. Şi acolo serveşte riscant, la linie, ceea ce tactic e greşit şi asta a şi făcut în ultimul game. Dar ştie ea mai bine, ştie Adrian Marcu cum să procedeze în continuare”, a spus Cristian Tudor Popescu, conform digi24.ro.

************************************************

UPDATE / FANATIK.RO a vorbit şi cu Marius Copil, unul dintre cei mai buni jucători ai momentului din România, iar acesta a lăudat-o pe Andreea Mitu.

“Ce a reuşit la Roland Garros e incredibil! Trece printr-o formă excelentă, sînt foarte fericit pentru eu. Sînt de părere că locul ei este mult mai în faţă, nu doar pe locul 100, cît era înaintea turneului. Eu cred că merită să fie în TOP50, este o jucătoare extraordinară”, a spus Marius Copil pentru FANATIK.RO.

“Tenisul feminin românesc trece printr-un moment foarte bun, sînt foarte multe jucătoare în formă. Au reuşit ceva incredibil şi la Fed Cup, acum fac spectacol la turneele de Mare Şlem, mă bucur pentru ele”, a spus Marius Copil pentru FANATIK.RO.

***********************************************************************

Andreea Mitu a reuşit să se califice în optimile de finală la Roland Garros, după victoria cu Fancesca Schiavone (7-5, 6-4). Românca În turul următor, Andreea Mitu va juca împotriva belgiencei Van Uytvanck. 

Fostul mare tenismen Ilie Năstase a vorbit pentru FANATIK.RO despre performanţa Andreei Mitu.

“Nu am reuşit să văd meciul Andreei Mitu. Este o jucătoare foarte valoroasă dacă a ajuns în această fază la Roland Garros. Am auzit că nu va avea o adversară dificilă în optimi (Kristina Mladenovici), ceea ce înseamnă că ar putea reuşi o mare surpriză la Roland Garros. O felicit pentru calificare şi îi doresc mult succes. E momentul ei!”, a spus Ilie Năstase pentru FANATIK.RO.

Năstase a comentat şi eşecul Irinei Begu, cea care a fost învinsă de Petra Kvitova (6-3, 6-2)

“Îmi pare rău că Irina Begu a fost eliminată, probabil că Petra Kvitova a avut o zi bună şi este greu să o învingi atunci cînd joacă cel mai bun tenis al ei”, a mai adăugat Ilie Năstase.