Fotbal intern

EXCLUSIV / UEFA: “NU am dat LICENŢA lui Dinamo!”

UPDATE 13:00 / Dezvăluirea FANATIK.RO, care a anunţat ÎN PREMIERĂ cererea lui Ionuţ Negoiţă către Tribunalul Bucureşti de aprobare a insolvenţei lui Dinamo, a dinamitat atmosfera în...
EXCLUSIV  UEFA NU am dat LICENTA lui Dinamo

UPDATE 13:00 / Dezvăluirea FANATIK.RO, care a anunţat ÎN PREMIERĂ cererea lui Ionuţ Negoiţă către Tribunalul Bucureşti de aprobare a insolvenţei lui Dinamo, a dinamitat atmosfera în “haită”. Argumentele principale cu care Ionuţ Negoiţă s-a apărat în faţa criticilor venite ca o avalanşă de la întreaga suflare dinamovistă, au fost dorinţa de reeşalonare a datoriilor şi faptul că participarea în Europa League în acest sezon nu a fost compromisă, fiind aprobată de UEFA. FANATIK.RO a cerut confirmarea acestei aprobări de la forul continental iar răspunsul primit este contrar celor dezvăluite de finanţatorul “cîinilor”!

Totul se va clarifica la începutul lui iunie

Forul de la Nyon anunţă că situaţia lui Dinamo se va clarifica la începutul lui iunie. Asta înseamnă că decizia se va lua după 28 mai, termenul stabilit de Tribunalul Bucureşti pentru a anunţa intrarea în insolvenţă a lui Dinamo. O sentinţă care poate fi decisivă în hotărîrea UEFA de acordare a licenţei! “UEFA primeşte deciziile de licenţiere luate de federaţiile naţionale numai la sfârşitul lui mai. Numai atunci UEFA evaluează deciziile de licenţiere pentru sezonul 2014-2015”, specifică UEFA.

Negoiţă a asigurat suporterii că Dinamo e în Europa League

La discuţia dintre fani şi finanţatorul lui Dinamo, care a precedat partida cu Săgeata Năvodari, liderii celor mai importante fancţiuni au ridicat problema participării în cupele europene. Negoiţă a scos, conform celor prezenţi la întîlnire, două acte care ar fi reprezentat licenţa pentru Europa League şi cea pentru participarea în Liga 1. Cel mai rău lucru al insolvenţei e că nu putem să facem transferuri decît în anumite condiţii. Va fi mult mai greu, vom întîmpina multe probleme. Dar vă promit că nu vom avea nici o problemă în acest an să jucăm în Europa”, a fost anunţul lui Negoiţă către fani.

UEFA

 

********************************************************************************

Schimbarea formei de funcţionare a lui Dinamo, care se pregăteşte să intre în procesul de insolvenţă, poate pune în pericol toată investiţia lui Ionuţ Negoiţă din ultimul an şi jumătate. Patronul “cîinilor” a pus încă de la începutul domniei sale în “Ştefan cel Mare” mare preţ pe relaţia cu fanii, iar acum, odată cu noua ordine din “Groapă”, omul de afaceri riscă să-şi piardă şi cele mai importante arme pe care le are în faţa suporterilor.

Încă din momentul preluării clubului, Ionuţ Negoiţă şi-a asumat o situaţie cel puţin bizară. Aflat în conflict cu Nicolae Badea, şeful de la RIN a preferat să îi lase fostului preşedinte CA al lui Dinamo toate drepturile legate de palmares, siglă şi numele Dinamo. Pentru a le putea folosi în continuare, Negoiţă a acceptat să plătească o sumă modică, dacă o raportăm la valoarea de piaţă a brandului în cauză: 5.000 de euro lunar. Evident, contractul făcut între cele două părţi stipulează clar faptul că odată întîrziată plata unei tranşe, Badea îl poate executa pe actualul patron al lui Dinamo şi îi poate interzice să se mai folosească de numele Dinamo, de palmares sau de culori. Pînă acum, chiar dacă s-au mai înregistrat întîrzieri, lucrurile au continuat să se desfăşoare normal.

“Dinamo riscă să nu se mai numească Dinamo şi să rămînă fără nici un trofeu”

Lucrurile se schimbă acum, odată cu demararea procedurii de intrare în insolvenţă. După ce tribunalul va aproba solicitarea conducerii dinamoviste, problema întîrzierii plăţilor devine mult mai delicată, lucru explicat pentru FANATIK de o sursă din club.

Pînă acum, domnul Negoiţă a fost păsuit de multe societăţi, dar lucrurile se vor schimba. În privinţa palmaresului, a numelui şi a culorilor, lucrurile sînt foarte simple. Dacă după intrarea oficială în insolvenţă va mai amîna măcar o zi plata, legea spune că orice clauză din contract devine executorie, deci nu se va mai putea folosi de aceste active. Practic, Dinamo riscă să nu se mai numească Dinamo şi să rămînă fără nici un trofeu dacă se întîrzie plata măcar a unui euro“, a fost dezvăluirea şocantă făcută de un dinamovist.