News

Nelu Tătaru a anunțat când se vor deschide terasele și restaurantele. Ministrul Sănătății a anunțat când vom putea merge pe litoralul românesc

18.05.2020 | 23:19
Nelu Tataru a anuntat cand se vor deschide terasele si restaurantele Ministrul Sanatatii a anuntat cand vom putea merge pe litoralul romanesc
Turiștii se luptă pentru un loc pe plajă. sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, crede că din 1 iunie vor fi redeschise terasele. Mai mult, politicianul crede că din 15 iunie s-ar putea redeschide restaurantele și litoralul românesc, în anumite condiții.

Nelu Tătaru vorbește despre redeschiderea teraselor și a restaurantelor

Restaurantele și terasele s-ar putea redeschide din 15 iunie, dacă totul va decurge cum trebuie.

Suntem pe pantă descendentă, avem pentru prima dată sub 200 de cazuri în terapie intensivă. Efectul celor de 3 zile vom vedea dacă această bucurie exagerată va produce efecte.

ADVERTISEMENT

Sper ca de joi să avem o creștere a numărului de cazuri, dar mică. Cetățenii veneau din zonele roșii, până la acea izolare toți cetățenii care au venit au fost în zone roșii. Sper să nu fie creștere mare. Toți cei 40.000 care vin acum din străinătate întră în izolare la domiciliu.

Să respectăm pe cei peste 65 de ani. La orele 19 am avut la Guvern întâlnire cu autoritățile de control, s-a decis luarea unor măsuri. Agenții economici, autoritățile locale trebuie să respecte reguli. Omul de rând vine să plătească datorie, cel care îl primește trebuie să asume niște reguli.

ADVERTISEMENT

Exemplul unei frizerii unde intrau și toată lumea aștepta, nu e de vină omul, e de vină agentul economic care l-a primit.

Termometrul digital e un termometru pe care putem să-l facem. E indicat chiar și acasă să facem acest lucru. Nu doar un cadru medical poate să folosească acel termometru. Avem transmitere comunitară joacă, în instituții. Poate o să vedem o creșter a numărului de cazuri, vor reveni în spitale bolnavii cronici.

ADVERTISEMENT

Avem opt regiuni de dezvoltare, la nivelul fiecărei grupe de vârstă, la fiecare județ, se iau eșantioane, de la începutul lunii iunie”, a declarat Tătaru, conform Digi 24.

Nelu Tătaru promite că medicii își vor primi sporul de risc în curând

Nelu Tătaru a promis că medicii din România vor primi sporul de risc în următoarele zile. Ministrul a explicat că vinovați pentru situație ar fi managerii de spital care nu au trimis la minister listele cu numele medicilor care s-au luptat cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

„Ministerul sănătății face acest studiu de seroprevalență. Vom evalua populația, e studiu pe care ni-l asumăm. E studiu la nivel de sănătate publică, colaborăm cu tot ce înseamnă institute de cercetare.

A deschide stadioane, terase, concerte, e pas intermediar. Noi evaluăm la 14 zile toate măsurile. În măsura în care vedem că au avut efectul scontat, putem veni cu altele la 2 săptămâni.

La 1 iunie putem deschide terasele, la 15 iunie restaurantele și plajele, dacă lucrurile decurg bine. Aceste lucruri trebuie să dispară progresiv, dispariția depinde cum gestionăm lucrurile la 2 săptămâni.

Sunt două categorii de personal medical, cei din spitale, cei din centrele de dializă, managerii nu își asumau listele. Vineri Casa de Asigurări au și virat către casele județene, în această săptămână să le distribuie către spitale.

Au fost fonduri de 33 milioane, care vor fi recuperate prin proiect european. Ceilalți, ambulanțele, rezidenții. Vor primi bani pe aprilie, din 7 de când a fost ordonanța”, a explicat Tătaru.

ADVERTISEMENT
Tags: