Fotbal intern

“NESIMŢIŢI! Îmi este SILĂ! Am cerşit pentru ei!”

Viorel Moldovan, actualul selecţioner al reprezentativei U21 a României şi cel care a promovat Rapidul în Liga 1, îşi cere drepturile financiare pentru lunile petrecute în Giuleşti....
02.10.2014 | 00:04
NESIMTITI Imi este SILA Am cersit pentru ei

Viorel Moldovan, actualul selecţioner al reprezentativei U21 a României şi cel care a promovat Rapidul în Liga 1, îşi cere drepturile financiare pentru lunile petrecute în Giuleşti. Tehnicianul a notificat clubul şi solicită plata a 50.000 de euro, bani ce reprezintă prima pentru promovare, sumă la care se adaugă şi restanţe salariale de 70.000 de lei.

Prin intermediul FANATIK.RO, Moldovan i-a anunţat pe conducătorii din Giuleşti că nu va renunţa la sumele de bani care i se cuvin şi că este dispus să meargă pînă în pînzele albe pentru a-şi recupera restanţele, asta chiar dacă în ultima vreme, în Grant, s-a creat o mişcare a fanilor împotriva celor care îşi cer banii pentru lunile restante.

Domnule Moldovan, v-aţi încasat restanţele de la Rapid?

– Sper să o fac în curînd. Am trimis o notificare celor din club prin care le-am solicitat ceea ce mi se cuvine. Pentru că eu, la Rapid, am fost antrenor, manager, patron, am fost de toate. Am adus bani de acasă pentru ca acest club să supravieţuiască. Am cerşit bani la prieteni care ţin cu Steaua şi Dinamo pentru a ajuta clubul. Aştept şi eu să văd cum se va încheia acest litigiu. Mi-am angajat un avocat şi el se ocupă de tot.

“M-am săturat de aşa-zişii patroni care au buzunarele rupte”

V-a contactat cineva din club?

– Nu m-a sunat nimeni, nu am primit nici un răspuns. Dar pe la birouri au început să vorbească urît despre mine: <Uite-l şi pe ăsta, s-a trezit acum că vrea banii, cînd sîntem praf. Nu se mai poate aşa ceva. Nu este vorba că nu mai am bani, dar m-am săturat de nesimţiţi, îmi este silă, pur şi simplu, să mai vorbesc.

Dacă situaţia nu se va rezolva, Rapid riscă să intre în faliment.

– Doamne fereşte! Dar eu, Viorel Moldovan, chiar am făcut ceva pentru acest club. Nu ca alţi rapidişti care se bat cu pumnii în piept, că iubesc clubul şi nu au ajutat cu absolut nimic. M-am săturat de aşa-zişi patroni care intră în fotbal, care au buzunarele rupte şi se cred mari şefi. În cazul meu este vorba de omenie, de un drept care mi se cuvine. Am acceptat să semnez hîrtii pentru ca Rapid să ia licenţa, dar văd că lumea uită acest lucru.

“Unele persoane din club nu au dorit să promovăm”

Pînă unde sînteţi dispus să mergeţi pentru a vă recupera banii?

– Îşi bat joc de munca mea şi, pentru acest lucru, îi anunţ că voi merge pînă în pînzele albe pentru a-mi recupera restanţele. Trebuie să intrăm în normalitate la un moment dat. Ai venit, ai preluat clubul, dar nu vrei să plăteşti datoriile din urmă. Păi datorită mie şi a băieţilor care am muncit pe brînci în sezonul trecut Rapid joacă din nou în prima ligă. Acum, unora dintre băieţi li se dă cu şutul în fund, cei din actuala conducere nu mai ştiu cum să scape de ei.

Nu vă este teamă de o reacţie a fanilor?

– Suporterii trebuie să mă înţeleagă pentru că ştiu foarte bine ce s-a întîmplat în club în ultima perioadă. A fost un jaf! Am promovat în condiţii inumane, spre dezamăgirea unora din club care nu îşi doreau acest lucru. Să nu mă apuc să vorbesc şi de felul în care am cîştigat la TAS şi pe cîţi i-am dezamăgit că am promovat.

5.000 de euro pe lună era salariul lui Moldovan la Rapid

3.FOTBAL:RAPID BUCURESTI-STEAUA BUCURESTI 1-1,LIGA 1 (14.04.2013)

 

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!