ADVERTISEMENT
Fotbal international

Neymar a semnat cu Puma: „Regele s-a întors!“. Calcă pe urmele lui Pele şi Maradona

Autor: Andrei David | 12.09.2020 | 14:31
Neymar a semnat cu Puma: „Regele s-a întors!“. Calcă pe urmele lui Pele şi Maradona
Neymar, noul rege de la Puma. FOTO: captură video

Neymar, 28 de ani, a întrerupt colaborarea cu Nike cu doi ani mai devreme decât era prevăzut în contract şi va încălţa ghetele produse de Puma.

ADVERTISEMENT

Detaliile înţelegerii dintre brazilian şi producătorul german de echipament sportiv nu se cunosc încă şi vor fi dezvăluite în zilele care urmează.

Neymar va fi noul vârf de lance în fotbal pentru Puma, care, în trecut, i-a încălţat pe Pele, Johan Cruyff, Lothar Matthaus, Eusebio sau Diego Maradona.

ADVERTISEMENT

Neymar, clauză de 280 de milioane în 7 ani cu Nike

Brazilianul Neymar a semnat cu Nike la 13 ani. Atunci, americanii au intuit potenţialul micului fotbalist de la Santos şi l-au semnat.

În 2011, când s-a parafat ultima înţelegere, a apărut şi o clauză conform căreia, dacă brazilianul ajungea la o echipă europeană de prim rang, primea de la Nike 40 de milioane de dolari pe sezon.

ADVERTISEMENT

În 2013, s-a transferat la Barcelona, astfel că, până în 2020, a încasat 280 de milioane de dolari numai de la sponsorul tehnic, graţie acelei claute speciale.

Noul „Rege“ de la Puma

După ce a încheiat colaborarea cu Nike, Neymar a trecut la Puma şi va încălţa un model de ghete legendar: Puma King (n.r. – rege, în limba engleză).

ADVERTISEMENT

Cei mai importanţi fotbalişti din istorie care au purtat Puma King au fost Pele, Maradona, Cruyff, Eusebio şi Matthaus. Noul „Rege“ este Neymar, care a şi postat un filmuleţ de prezentare pe conturile sale.

Puma este sponsorul tehnic pentru echipe importante din Europa precum Manchester City sau AC Milan. La capitolul fotbalişti, cele mai importante nume din portofoliul nemţilor sunt Antoine Griezmann, Sergio Aguero şi Luis Suarez.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!