Fotbal international

Neymar, pedepsit dur de UEFA după ce a criticat arbitrajul cu Manchester United! Câte meciuri a fost suspendat în Liga Campionilor

26.04.2019 | 20:39
Neymar pedepsit dur de UEFA dupa ce a criticat arbitrajul cu Manchester United Cate meciuri a fost suspendat in Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

PSG a fost eliminată pentru al treilea sezon la rând din Liga Campionilor în faza optimilor. Francezii au pierdut de această dată cu Manchester United în dublă manșă, fără ca starul brazilian Neymar să se afle pe teren. 

Neymar, pedepsit dur de UEFA după ce a criticat arbitrajul

Disputa a avut o poveste cât se poate de interesantă. PSG a devenit prima echipă din istorie care a pierdut o calificare în Liga Campionilor după victorie cu 2-0 în deplasare în prima manșă. Parizienii au fost învinși la retur cu 1-3, însă nu oricum, ci cu un penalty decisiv transformat de Rashford în minutul 90+3! Mai mult, arbitrul nici măcar nu dictase penalty inițial, dar a fost nevoit să consulte reluările după două minute , la solicitarea asistenților săi din camera VAR. Până la urmă, s-a acordat penalty după un henț comis de Kimpembe.

ADVERTISEMENT

Neymar, care în acel moment coborâse la marginea gazonului pentru a-și susține colegii, a răbufnit la scurt timp după fluierul de final. Brazilianul a intrat în direct pe Instagram și a făcut praf brigada de arbitri. „Este o rușine. Să pui patru tipi care nu înțeleg fotbalul să analizeze o fază. Cum trebuia să își țină mâinile la spate? Nu a existat penalty! Duceți-vă-n ***” – a spus Neymar într-un live pe Instagram.

Neymar crede ca PSG a fost eliminata din Liga Campionilor din cauza arbitrilor
Neymar crede ca PSG a fost eliminata din Liga Campionilor din cauza arbitrilor

În urma acestui live, UEFA a deschis o anchetă împotriva sa, jucătorilor și antrenorilor fiindu-le interzis să critice arbitrajul în cupele europene. Forul european a anunțat în cursul zilei de vineri și verdictul final: Neymar va fi suspendat în următoarele trei meciuri pe care PSG le va disputa în cupele europene. Mai precis, brazilianul va rata primele trei partide din grupele Ligii Campionilor din următorul sezon, PSG fiind deja calificată în această competiție, după ce a câștigat titlul matematic în Ligue 1.

ADVERTISEMENT