Sport

Nick Newell, campionul MMA cu o singură mână! Din 18 meciuri a câştigat 16. Video

27.08.2019 | 16:55
Nick Newell campionul MMA cu o singura mana Din 18 meciuri a castigat 16 Video

Nick Newell este un luptător MMA din Statele Unite, care din 18 meciuri disputate a reuşit să câştige 16. Până aici nimic deosebit, dar lucrurile se schimbă ridical aflând că Nick Newell a obţinut aceste performanţe luptând cu o singură mână! În aceste condiţii victoriile sale devin absolut fenomenale, pentru că a putut uzând de o singură mână să bată 16 oameni puternici fizic şi întregi pe deasupra!

Nick Newell, campionul MMA cu o singură mână!

Este adevărat că în acest tip de lupte sportivii au de înfruntat doi,  maxim trei adversari într-un, dar şi că bursele pe care se dispută sunt ameţitoare, cu foarte multe zerouri în coadă. Newell a obţinut cele 16 succese pe parcursul a nu mai puţin de zece ani, de la vârsta de 23 de ani el hotărând să intre într-un sport în care cuvântul gentleman este complet necunoscut.

Nick Newell este, înainte de a fi campionul din ring, un imens învingător pentru faptul că niciodată nu şi-a acceptat soarta, pentru că s-a născut cu o malformaţie rară: braţul lui stâng se opreşte la cot! Este greu să te descurci zilnic astfel, ce să mai vorbim de a bate măr adevăraţi coloşi în ring şi totuşi aşa stau lucrurile.

Nick Newell are o singură mână validă, stânga fiind doar până la cot

Are aceeaşi poreclă ca şi Conor McGregor

Americanul a refuzat tot timpul să se considere un om cu handicap şi a urmat exemplul idolului său din baseball, Jim Abbott, care lovea incredibil de precis mingea având doar mâna stângă. A început cu luptele libere în liceu, unde a fost coleg cu campionul de wrestling Curt Hawkins. Ajuns în MMA a întâmpinat mereu aceeaşi dificultate, de a găsi adversar, pentru că nimeni nu vrea să mănânce bătaie de la un sportiv cu o singură mână bună!

Nick Newell Wins Via Submission In Round One

"Notorious" Nick Newell gets it done in the 1st! #Bellator225

Gepostet von Bellator MMA am Samstag, 24. August 2019

Zilele trecute a mai câştigat notorietate, după ce a debutat într-o competiţie de mare anvergură, Bellator, terminându-l în numai trei minute pe Curt Browning. Newell are aceeaşi poreclă ca şi celebrul Conor McGregor, The Notorious, însă nici pe departe nu are banii acestuia, irlandezul luptând pe unele dintre cele mai ridicate burse de fiecare dată.