Nicolae Ceauşescu suferea de o boală rară! Ce probleme de sănătate a avut soţul Elenei Ceauşescu

Bogdan Solomon   
în HotNews
15/07/2019, 18:56
Nicolae Ceauşescu suferea de o boală rară! Ce probleme de sănătate a avut soţul Elenei Ceauşescu
Nicolae Ceaușescu, alături de soția sa, Elena. Sursa foto: antena3.ro

De-a lungul timpului, Nicolae Ceaușescu s-a aflat sub lupa curioșilor, dornici să descopere chiar și cele mai ascunse secrete din viața omului care a condus țara noastră în perioada comunistă, cunoscută și sub numele de „Epoca de Aur”. În acele vremuri au circulat numeroase bancuri pe seama sa, nefiind ocolite nici subiectele mai delicate, precum starea de sănătate a dictatorului român.

Nicolae Ceaușescu suferea de o boală rară

Chiar dacă depunea toate eforturile pentru a părea sănătos tun în ochii poporului, chiar și în ultimii ani de viață, Nicolae Ceaușescu suferea de o formă rară de scleroză, care îi afecta serios capacitatea de a lua decizii pe cont propriu. Dezvăluirea a fost făcută de unul dintre apropiații fostului tiran.

Era foarte atent la fond, asta până după începerea deteriorării fizice şi mentale, când a început să citească după hârtiuţă, trebuia să se controleze, trebuia luat frâiele pe măsură ce el se ducea în jos. Deteriorarea nu era atât fizică, avea o bază fiziologică, dar era în primul rând psihică şi de creativitate”, a declarat Sergiu Celac, fost ministru de Externe în perioada comunistă și unul dintre oamenii care i-au rămas fideli „iubitului conducător”, până în ultimele clipe de viață.

Nicolae Ceaușescu nu voia ca lumea să afle de bolile care îl măcinau. Sursa foto: antena3.ro
Nicolae Ceaușescu nu voia ca lumea să afle de bolile care îl măcinau. Sursa foto: antena3.ro

Ceaușescu avea și diverticuloză colonică

Această formă rară de scleroză nu este singura afecțiune care îi dădea bătăi de cap lui Nicolae Ceaușescu. Fostul secretar general al Partidului Comunist Român suferea și de diverticuloză colonică, o boală extrem de dureroasă, care produce dureri chinuitoare în partea stângă a abdomenului, dar și sângerări ale rectului. Medicii au luat hotărârea de a-l supune unei colonoscopii, intervenție chirurgicală extrem de dureroasă, mai ales dacă ne raportăm la condițiile de care dispunea țara noastră la acele vremuri.

Pentru a evita ca informații legate de starea sa de sănătate să ajungă în presă, Ceaușescu a dat ordin ca întreaga operație să aibă loc la celebra vilă din Primăverii, unde a fost adusă aparatura de la spitalul Fundeni.

Închide ×