Fotbal intern

Nicolae Dică, înainte de FCSB – Rudar: “Ar fi un dezastru să nu ne calificăm”

01.08.2018 | 13:01
Nicolae Dica inainte de FCSB  Rudar Ar fi un dezastru sa nu ne calificam

Nicolae Dică, înainte de FCSB – Rudar. Antrenorul vicecampioanei României a prefaţat partida cu echipa din Slovenia, înainte de manşa a doua a turului II preliminar al Europa League. În deplasare, “roş-albaştrii” s-au impus cu scorul de 2-0, după reuşitele lui Dennis Man şi Filipe Teixeira.

Tehnicianul celor de la FCSB a abordat mai multe subiecte în cadrul conferinţei de presă, vorbind despre posibilitatea plecării lui Dennis Man în Belgia, reprofilarea lui Florinel Coman din mijlocaş de bandă în atacant şi numirea lui Mirel Rădoi ca selecţioner al echipei naţionale de tineret:

… despre Dennis Man: “Pot să spun doar că Dennis Man a avut un an foarte bun, evoluţii bune. Nu cred că se aştepta lumea la o aşa evoluţie a lui, pentru că înainte cu an jucase puţin sau chiar deloc la prima echipă, în campionat. E un jucător care poate să crească mult, şi dacă ar ajunge la Anderlecht ar putea să facă faţă acolo.”

Nicolae Dică, înainte de FCSB – Rudar

… despre nevoia de a aduce atacant: “Vom încerca să aducem cât mai repede atacant. Andrei Cristea e un jucător cu mare experienţă, a mai fost la Steaua. Îl apreciez, dar deocamdată ne gândim la alt atacant”.

… despre reprofilarea lui Florinel Coman ca atacant: “Îmi aduc aminte, anul trecut când l-am folosit atacant, au fost mulţi care m-au criticat. În vară, când am început pregătirea, am avut o discuţie cu el şi i-am spus că e posibil să joace şi atacant. L-am folosit şi atacant şi în stânga, îl ştiu de la Viitorul, juca la juniori, când eram acolo, era număr 9. Când a ajuns la echipa mare juca în stânga, dar vor fi meciuri în care va juca şi atacant, aşa i-am spus. Eu cred că l-a ajutat mult dubla cu Dinamo, l-am văzut cu încredere mai mare în el. Sper să nu se oprească aici, să marcheze goluri. Am analizat meciul cu Dinamo, păcat că nu am câştigat. Să trecem peste acest semieşec cu Dinamo pentru că ne aşteaptă un program greu.”

Ce spune Dică despre FCSB – Rudar

… despre partida cu Rudar Velenje: “O partidă importantă pentru noi, chiar dacă am câştigat 2-0 în tur, consider că ne aşteaptă o partidă grea. Trebuie să fim concentraţi. Eu am mai trăit ca jucător momente ca acesta, când am câştigat în deplasare 4-2 şi am pierdut 2-1 la Bucureşti, eram aproape să pierdem calificarea. 2-0, cum ştiţi, e periculos. Le-am cerut jucătorilor să dăm totul. Emoţii avem la fiecare meci, chiar dacă e amical, eu cel puţin. Sunt emoţii pozitive, la fotbal se poate întâmpla orice. Vor fi schimbări în echipă, pentru că apoi vom avea meciul cu Iaşi. Dacă vor reuşi să câştigăm mâine seară vom juca în Europa joi. Nu cred că ei pot să schimbe, dar cred că vor încerca să joace mai ofensiv. Au o şansă mică şi vor da totul pentru calificare. Sunt o echipă cu probleme în tranziţia negativă. Nu cred că se pot schimba multe la Rudar.”

… despre Europa League: “Nu ne va fi uşor să ajungem în grupe, e obiectivul nostru şi sperăm să-l îndeplinim. Sper să reuşim să trecem noi şi apoi vom vedea ce se va întâmpla în Bulgaria, a fost un meci echilibrat. Hajduk are suporteri pătimaşi, clar e mai dificil acolo decât în Bulgaria cu Slavia Sofia, dar să vedem ce se va întâmpla mâine seară şi apoi să fim pregătiţi pentru orice adversar. Eu îmi doresc pentru fotbalul românesc ca echipele angrenate în cupele europene să acumuleze puncte. Ar fi un dezastru, da, ar fi un eşec şi financiar, sunt foarte mulţi bani în grupe şi ştiţi foarte bine că asta îl interesează şi pe patronul echipei.”

… despre Dan Nistor, de la Dinamo: “Nu are rost să vorbim, mi-am spus părerea despre Nistor şi nu are rost să mai comentez.” 

… despre Mirel Rădoi, selecţioner la tineret: “Mă bucur pentru el, sper să reuşească, să aibă rezultate, să califice echipa. Îi cunoaşte el mai bine ca mine, i-a urmărit foarte mult timp şi din câte ştiu are foarte mulţi jucători în vedere de la noi şi nu cred că trebuie să-i recomand eu.”

Nicolae Dică, înainte de FCSB - Rudar. Nicolae Dică în meciul de fotbal dintre FCSB şi Dinamo Bucureşti, din etapa a II-a a Ligii 1, disputat pe Arena Naţională din Bucureşti
Nicolae Dică, înainte de FCSB – Rudar. Nicolae Dică în meciul de fotbal dintre FCSB şi Dinamo Bucureşti, din etapa a II-a a Ligii 1

Nicolae Dică, înainte de FCSB – Rudar, partidă care se va disputa pe Arena Naţională, miercuri, de la ora 21:30. Duelul va fi transmis în format LIVE VIDEO pe FANATIK.RO.