Fotbal intern

Dică, momentul adevărului: “Nu pot să mă impun în faţa lui Becali”

Nicolae Dica a spus totul despre relatia cu Gigi Becali, despre Budescu si Alibec, despre problemele de la FCSB si despre plecarea de la echipa
28.11.2017 | 08:59
Dica momentul adevarului Nu pot sa ma impun in fata lui Becali

Într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor, Nicolae Dică recunoaşte că echipa traversează o perioadă grea şi că îi este imposibil să colaboreze cu patronul FCSB, Gigi Becali.

despre criza pe care o traversează FCSB

Totul e doar din vina mea! Eu sunt singurul vinovat că nu am reuşit să câştigăm aceste trei meciuri. Cu Astra am făcut un joc foarte slab şi trecem prin cea mai dificilă perioadă a noastră. Nu putem să marcăm, nu reuşim să câştigăm, e clar că avem o problemă. Sunt lucruri care mă frământă acum şi e clar că nu sunt deloc bine. Trecem printr-o perioadă proastă, iar din echipa aia care învingea pe bandă rulantă, care marca şi îşi fă- cea ocazii multe de gol, acum nu mai suntem în stare să facem nimic.

despre planurile pentru viitorul imediat

Înaintea meciurilor trec printr-o anumită stare, mă gândesc ce trebuie să facem. Acum aţi observat dumneavoastră că am această stare. E clar că avem o mare problemă, dar voi încerca să pun echipa pe picioare. Am mare încredere în aceşti jucători, o să ne revenim şi o să avem iar rezultate bune. O să intru în vestiar acum şi trebuie să le redau încrederea jucătorilor! E primul obiectiv pe care trebuie să-l realizez. Nu am simţit nicio schimbare în relaţia cu vestiarul. Le cunosc caracterele şi am încredere în ei.

despre problemele de la meciul cu Astra

E ciudat… Nu aveam voie să pierdem meciul cu Astra! Ne-am creat foarte puţine ocazii, n-am fost concentraţi, n-am jucat în echipă, ci cam fiecare pentru el! Când nu joci pentru echipă este greu să realizezi de unul singur ceva. Am avut jucători care au evoluat doar pentru ei, nu au vrut deloc să-şi ajute colegii! Ei au jucat doar pentru ei şi e clar că aşa nu avem nicio şansă.

Putem să avem cei mai buni jucători ca individualităţi, degeaba! Dacă echipa nu este unită, nu avem nicio şansă! Un jucător poate câştiga un meci, poate două, dar titlurile le câştigă doar echipa. Nu am făcut un joc bun şi am suferit. Când nu pui niciun fel de problemă în ultimii 30 de metri, când nu reuşeşti să aduci mingi în careu, când nu reuşeşti unu contra unu să-ţi driblezi adversarul, e foarte greu să pui probleme.

despre jucătorii care au dezamăgit cu Astra

Nu vreau să mă refer doar la jucătorii pe care i-am menajat cu Plzen. Am spus clar că nu sunt absolut deloc mulţumit de ei, nu mi-a plăcut nimic din ce-au arătat. Cei din partea ofensivă n-au pus nicio problemă. Degeaba am dominat, n-am ştiu să-i deschidem pe adversari. Nu am făcut absolut nimic din ceea ce ne-am propus înaintea meciului.

despre declaraţia lui Budescu: “am făcut tot felul de experimente şi am pierdut”

Experimente? Ce experimente? Nu ştiu la ce se referă Budescu când vorbeşte de experimente. Cred că cel mai bine este să-l întrebaţi pe el. Eu, de când am venit la Steaua, am schimbat mereu echipa pentru că jucăm numai şi numai din trei în trei zile. Presiunea este foarte mare în campionat, dar până acum am avut rezultate foarte bune. De la meciul cu Iaşi s-a întâmplat ceva însă.

despre deciziile pe care Becali i le impune

Dacă-mi interzice patronul… Asta e… E părerea patronului. OK! Dacă voi avea ceva de spus pe marginea acestui subiect, i-o voi spune dânsului. Eu discut doar între patru ochi cu dânsul, nu vreau să vorbim la  televizor. Prefer să o facem la telefon sau în privat. Am avut multe discuţii. Am avut şi eu iniţiativa de a-l suna, dar niciodată după meciuri… De cele mai multe ori dânsul mă sună.

despre relaţia cu Becali

Eu vorbesc cu patronul cu o seară înainte de meci şi îi spun echipa cu care voi juca… Pot să evit acest lucru?! De ce nu-l întrebaţi pe patron de ce anunţă echipa la televizor? Eu am discuţii pe marginea acestui subiect. Nu are sens să divulg ce vorbesc cu dânsul. Ştiam de la început că o să-mi fie foarte greu. Acum, cel mai important este să ştiu cum să depăşim aceste momente! Adversarii sunt fericiţi că află echipa, dar pentru mine nu e deloc bine. Nu pot să mă impun în faţa dânsului, chiar dacă am avut o mulţime de discuţii.

despre schimbarea sistemului

– Am încercat inclusiv în cantonament, dar am renunţat la ideea de a-l schimba pentru că actualul sistem a fost folosit în ultimii ani şi jucătorii erau obişnuiţi cu el. N-am vrut să schimb ceva ce-a mers.

despre criticile lui Becali la adresa jucătorilor

– Da! Dar eu mereu mă stră- duiesc să le ridic moralul jucă- torilor… Ştiţi foarte bine cum e patronul… Eu sunt aici să le redau încrederea şi voi încerca să le ridic moralul. Evident că toţi jucătorii sunt afectaţi după ce aud declaraţiile patronului.

despre criticile lui Becali la adresa lui

Sunt. Şi eram şi când eram jucător! Sunt afectat, mă consum, dar acum trebuie să demonstrez la meciul viitor că a fost doar un accident ce s-a întâmplat în ultimele partide. Acum nu mai depinde doar de mine, ci de întreaga echipă. Nu sunt deloc liniştit… Nu eram liniştit nici când aveam doar victorii. Eu sunt cel care a greşit, din cauza mea s-a ajuns aici. Dacă mi se va da credit, voi încerca să ajut echipa. Nu eu sunt important la Steaua, doar echipa e importantă!

despre o eventuală demitere

Orice antrenor are această teamă, nu doar eu! Când nu ai rezultate, este posibil să fii dat afară în orice moment. 

despre controversata accidentare a lui Alibec

Am avut o discuţie cu el sâmbătă, înaintea antrenamentului, mi-a spus că are o lovitură la genunchi şi că nu poate juca. Am discutat şi cu medicul, care mi-a spus că are acea lovitură. Dacă doctorul îmi spune că un jucător nu poate intra, ce să-i fac eu? Dacă mă minte Alibec sau doctorul chiar am eu vreo vină? Serios, ce pot să le fac eu? Să-l iau de mână şi să-l bag titular pe teren întrun picior? Dacă el nu doreşte, nu vrea sau nu poate, chiar nu am cum să oblig un jucător să intre! Am avut colegi care făceau injecţii în genunchi, făceau infiltraţii înainte de meci şi mâncau pământul.