Doliu în lumea handabalului. A murit Nicolae Nedef, omul care a adus şapte titluri mondiale pentru România

Nicolae Nedef a încetat din viaţă astăzi, la Bucureşti, la vârsta de 88 de ani. Nedef a fost unul dintre cele mai mari personalităţi ale handbalului românesc şi mondial, el contribunid la...
24.07.2017 | 15:04
Doliu in lumea handabalului A murit Nicolae Nedef omul care a adus sapte titluri mondiale pentru Romania

Nicolae Nedef a încetat din viaţă astăzi, la Bucureşti, la vârsta de 88 de ani. Nedef a fost unul dintre cele mai mari personalităţi ale handbalului românesc şi mondial, el contribunid la toate cele şapte trofee câştigate de naţionala ţării noastre. Nedef are în palmares şapte titluri de campion mondial – 3 cu reprezentativa feminină (1956, 1960, 1962) şi patru cu naţionala masculină (1961, 1964, 1970, 1974).

“S-a întâmplat de curând, am fost la el la spital. Avea probleme serioase de sănătate, probleme renale, de respiraţie şi uite că s-a dus. În septembrie împlinea 89 de ani. Cu toţii îl regretăm, i-am anunţat deja pe toţi, pe foştii campioni mondiali, iar marţi ne vom lua rămas bun de la el la capela Cimitirului Sfânta Vineri. Din păcate, cu toţii ne ducem, dar cel mai trist e că din urmă nu vine nimic”, a spus Cristian Gaţu pentru news.ro.

Nedef deces. A fost decorat de cinci preşedinţi ai României!

Născut la 26 septembrie 1928, Nedef a evoluat ca jucător la CCA. Din 1956, el a devenit antrenor al loturilor naţionale, masculin şi feminin. La feminin, a antrenat până în 1965, perioadă în care a câştigat trei titluri mondiale, primele două la handbal în 11 şi al treilea la handbal în 7. În cariera sa, Nicolae Nedef a mai activat în cadrul Federaţiei Române de Handbal şi în cadrul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi a fost observator al IHF, forul internaţional de specialitate.

După Revoluţie, a plecat mai întâi în Franţa, unde a devenit antrenor la Antibes, apoi în Germania, la Eisenach. Nicolae Nedef a fost decorat de Gheorghe Gheorghiu Dej, Nicolae Ceauşescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu.

Tags: