News

Probleme pentru Nicolae Robu? DNA a verificat felul în care au fost construite casele copiilor săi. Reacția edilului

11.06.2019 | 14:39
Probleme pentru Nicolae Robu DNA a verificat felul in care au fost construite casele copiilor sai Reactia edilului

Procurorii DNA au descins luni la primăria Timișoara pentru a ridica mai multe documente, printre care se numără și autorizațiile date de Direcția de Urbanism a primăriei. Interesant este că sunt vizate tocmai casele copiilor primarului Nicolae Robu. Edilul a oferit și o reacție în acest sens, în care le-a luat apărarea fiului și fiicei sale și a susținut că tot ceea ce au reușit aceștia a fost făcut prin propriile lor puteri.

Procurorii DNA au verificat casele copiilor lui Nicolae Robu

Procurorii DNA au percheziționat primăria Timișoara

după o sesizare făcută de un fost angajat care se află acum la Inspectoratul de Stat în Construcții. Nicolae Robu a confirmat prezența unor procurori DNA, dar susține că nu a fost vorba de nimic dramatic: „N-a fost nicio percheziție, nicio descindere în forță a polițiștilor și a procurorilor DNA. Pur și simplu, mai de dimineață s-au prezentat doi procurori de la DNA care mi-au prezentat o adresă și mi-au și explicat conținutul acesteia.”

„Se cereau documente despre parcă opt autorizații de construcție și un proiect de HCL pentru un PUD și certificatele de urbanism conexe. Mi-au explicat că au venit personal ca să poată discuta personal cu cei de la Direcția de Urbanism, pentru că la o altă solicitare pentru alte autorizații de construcție, nu s-au dat din prima toate documentele cerute și a fost nevoie să revină. Ca să nu se mai întâmple așa, au venit personal ca să le explice ce le trebuie”, a spus Nicolae Robu.

Nicolae Robu a comentat perchezițiile pe care DNA le-a făcut la Primăria Timișoarei *foto: tion.ro
Nicolae Robu a comentat perchezițiile pe care DNA le-a făcut la Primăria Timișoarei *foto: tion.ro

Nicolae Robu le ia apărarea copiilor săi, după ce DNA a trecut la Primăria Timișoara

Robu a continuat

apoi și a spus că nu s-a întâmplat nimic în neregulă: „În momentul în care există reclamații, plângeri, păi ce să facă instituțiile de resort altceva decât să înceapă o cercetare? Vom vedea dacă cineva a greșit. Dacă a greșit, trebuie să plătească. În ce mă privește nu am nicio emoție, nu e nicio greșeală de la mine și niciuna despre care eu să știu că au făcut-o alții și o tolerez”, a explicat, marți, primarul Timișoarei, pentru tion.ro.

În ancheta DNA este vizat un șantier unde se construiesc mai multe case din sudul Timișoarei. Printre acestea se numără și două imobile ale copiilor lui Nicolae Robu. Edilul Timișoarei a cumpărat terenul în 2005 și în 2017 l-a donat fiilor săi. Astfel, Claudiu-Raul Robu a primit 519 mp, iar Andreea-Paula Robu a primit 522 mp.

Primarul orașului de pe Bega a explicat apoi toată situația: „În privința celor două case, câte una a fiecăruia dintre copiii mei, câte una din casele înșiruite. Acolo se construiesc câte 3 case înșiruite și din fiecare pachet de 3 case, una este a unuia din copiii mei. Deci două din cele șase case sunt alte copiilor mei. Presupun că cineva a făcut o reclamație, că de ce m-ar mira să se întâmple așa. Totul este corect. Eu le-am atras atenția în mod special când a venit documentația, să nu cumva să greșească cu ceva. Toate interpretările, acolo unde este loc de interpretări, să fie făcute în defavoarea lor și nicidecum să riscăm să vină cineva ulterior și să acuze vreo favorizare”, a completat edilul-șef.

Tags: