Stanciu şi Grozav, chemaţi să ajute la promovarea fostei echipe: “Au zis că vin”

În anul Centenarului, Nicolae Stanciu şi Gicu Grozav, fotbaliştii de milioane ai naţionalei, sunt aşteptaţi la echipa care i-a lansat în fotbalul mare, Unirea Alba Iulia.
09.04.2018 | 01:12
Stanciu si Grozav chemati sa ajute la promovarea fostei echipe Au zis ca vin

Nicolae Stanciu şi Gicu Grozav, două dintre piesele de bază selecţionerului Cosmin Contra, au viitorul scris deja! Cel puţin asta susţin oamenii de la Unirea Alba Iulia, club de la care ei au plecat spre marea performanţă.

Mijlocaşul cumpărat de Sparta Praga de la Anderlecht pentru nouă milioane de euro (record absolut al clubului ceh) şi atacantul Gicu Grozav, fotbalist evaluat de cei de la Bursapor la aproximativ două milioane de euro, sunt chemaţi la Alba Iulia în anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire pentru a pune umărul la renaşterea echipei care acum evoluează în liga a treia.

Pe lângă ei, cei din Alba se laudă şi cu alte nume care au cochetat cu ”sportul-rege” din prima ligă: Mihai Mincă, Păcurar, Călin Cristea sau Florin Ilie. Ciprian Selagea,  Alex Giurgiu şi Ionuţ Grozav –fratele mai mare al lui Gicu – sunt deja la Unirea şi-i aşteaptă pe ceilalţi să li se alăture.

“Cu Gicu şi Stanciu ne-am bate la cupele europene”

Oficialii Unirii, fostul rapidist Mihai Dăscălescu, acum preşedinte la Unirea, şi antrenorul Adrian Bicheşi, visează cu ochii deschişi la momentul reîntoarcerii vedetelor acasă. “Ne-am bate la cupele europene. Sută la sută, am fi în primele şase, în play-off. Din păcate, situaţia financiară a clubului nu a fost bună, iar aceşti jucători s-au dus unde au fost plătiţi mai bine. E greu să ţii jucători ca Gicu Grozav sau Nicuşor Stanciu în prima ligă, când ei evoluează în campionate puternice, pe sume mari şi cu evoluţii bune spre foarte bune la naţională”, a spus Mihai Dăscălescu, preşedinte Unirea Alba Iulia.

”Poate nu am fi campioni, dar am fi sigur bine în Liga 1. La cum arată fotbalul acum, am avea şanse mari cu o echipă doar din jucătorii născuţi şi crescuţi în Alba-Iulia” – Adrian Bicheşi, antrenor Unirea Alba Iulia.

Ionuţ Grozav: “Băieţii vor să revină la Unirea”

Ionuţ Grozav, fratele mai mare al lui Gicu, le-a aprins imaginaţia fanilor, dezvăluind planurile fotbaliştilor plecaţi de la Alba pe milioane de euro. “În viitor,  cu siguranţă ei vor veni la club. Eu cred că am putea sta liniştiţi în Liga 1 cu o echipă formată din fotbaliştii din Alba Iulia. Nu ştiu dacă ne-am bate la titlu, dar sigur am fi undeva acolo sus. Poate deveni realitate acest lucru, băieţii asta îşi doresc, ca la finalul carierei să joace la Unirea Alba Iulia” – Ionuţ Grozav,  fundaş Unirea Alba Iulia

“Este o ideee realizabilă, asta îşi doresc cu toţii, ţinem legătura şi mi-au spus că mai devreme sau mai târziu, când se vor retrage din fotbal,  aici o vor face”–  Ciprian Sălagea, căpitan Unirea Alba Iulia.

“Cu Gicu şi Stanciu cu sigurnţă ne-am bate la titlu, dar ei probabil vor veni peste 5-6 ani” – Alex Giurgiu, mijlocaş Unirea Alba Iulia