News

Nicușor Constantinescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Este a treia condamnare definitivă pentru președintele CJ Constanța

11.07.2019 | 17:13
Nicusor Constantinescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare Este a treia condamnare definitiva pentru presedintele CJ Constanta
Nicusor Daniel Constantinescu, presedintele consiliului judetean Constanta, raspunde intrebarilor puse de ziaristi, miercuri 18 ianuarie 2006, in timpul unei conferinte de presa.

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost condamnat joi la 10 ani de închisoae cu executare. Decizia ICCJ este definivită. Constantinescu este acuzat că, în calitate de președinte al CJ Constanța, a autorizat plăți nelegale și a prejudiciat instituția cu peste 30 de milioane de lei și statul român cu peste un milion de lei. În același dosar în care a fost condamnat Nicușor Constantinescu, au mai fost trimise în judecată alte 15 persoane, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța și două firme.

Nicușor Constantinescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Fostul președintele al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, fusese condamnat în prima instanță în primă instanță de către magistrații Curții de Apel București la 15 ani de închisoare. În acest dosar a mai fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare de către Instanța Supremă și Felicia Tăicuțu, fost director general al Direcției Generale Economico – Financiare din cadrul Consiliului Județean Constanța.

De asemenea, au fost achitați de către magistrați Titi Cenușă, fost arhitect șef în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Lucrări Publice a Consiliului Județean Constanța și Simion Lucian, fost șef al Serviciului Utilități Publice din cadrul Consiliului Județean Constanța. Asta în timp ce Constantin Vlăducă, inginer în cadrul Serviciului Utilități Publice din cadrul Consiliului Județean Constanța, a primit doi ani de închisoare cu suspendare.

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJ Constanța, a primit o nouă condamnare de 10 ani *foto: hepta.ro
Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJ Constanța, a primit o nouă condamnare de 10 ani *foto: hepta.ro

Cine a mai fost condamnat alături de Nicușor Constantinescu

Pe lângă Nicușor Constantinescu, au mai fost condamnați George Adrian Gâmbuțeanu, fost director general al Regiei Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu și Gică Ene, fost inginer silvic în cadrul Regiei Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii DNA îl acuză pe Nicușor Constantinescu că, în perioada 2010 – 24.03.2014, alături de R.A.J.D.P. Constanța și Gâmbuțeanu Adrian George au constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat și o parte din restul inculpaților, având ca scop săvârșirea unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor economice ale Consiliului Județean Constanța. Nicușor Constantinescu și-a îndeplinit, spun procurorii, în mod defectuos atribuțiile de serviciu care decurgeau din calitatea de președinte al Consiliului Județean Constanța, determinând un prejudiciu în dauna Consiliului județean Constanța în valoare de 30.782.039 lei.

Aceasta este o nouă decizie definitivă de închisoare cu executare pe numele lui Nicușor Constantinescu. El execută deja o pedeapsă de şapte ani şi patru luni de închisoar după contopirea celor două condamnări definitive primite, cea de cinci ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal şi cea de cinci ani din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, cel în care Radu Mazăre a primit o condamnare de 9 ani de închisoare cu executare.