News

Nicușor Dan își anunță candidatura la Primăria Capitalei. Cere ca opoziția să se ralieze în spatele său

30.05.2019 | 12:43
Nicusor Dan isi anunta candidatura la Primaria Capitalei Cere ca opozitia sa se ralieze in spatele sau

Fostul președinte al Uniunii Salvați România, deputatul neafiliat Nicușor Dan, a anunțat că va candida și la următoarele alegeri locale pentru Primăria Capitalei. El a anunțat că va participa la alegeri mai întâi din calitatea de independent, dar a făcut apel la Alianța 2020 USR-Plus și la Partidul Național Liberal să îl susțină, aceasta fiind singura modalitate în care actualul primar general, Gabriela Firea, ar putea fi înfrântă.

Nicușor Dan își anunță o nouă candidatură la Primăria Municipiului București în 2020

Nicușor Dan a vorbit miercuri despre faptul că va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei și le-a cerut partidelor de opoziție să îl susțină: „Nici USR, nici PLUS, nici PNL nu au luat vreo decizie privind candidatul pe care o să îl susţină la Primăria municipiului Bucureşti. Eu cred că imediat după ce se termină toată această nebunie cu probleme naţionale, şefia Camerei Deputaţilor, moţiune de cenzură, eu cred că o să existe înțelepciunea ca opoziţia să vină cu un candidat comun la Primăria Bucureşti şi eu cred că sunt cel mai bun astfel de candidat, a afirmat Nicuşor Dan, la B1 TV.

Întrebat despre posibilitatea ca fostul ministru al SĂnătății Vlad Voiculescu să ajungă candidatul USR – Plus la primăria București pentru alegerile locale din 2020, Nicușor Dan a spus că este mai mult „un zvon, pe care multă lume l-a citit ca o candidatură asumată”.

Nicușor Dan a mai candidat la Primăria Capitalei de două ori, în 2012 și 2016 *foto: hepta.ro
Nicușor Dan a mai candidat la Primăria Capitalei de două ori, în 2012 și 2016 *foto: hepta.ro

Nicușor Dan a mai candidat de două ori pentru Primăria Capitalei

Nicușor Dan a candidat la alegerile locale din București în 2012 și 2016. În 2012 a pierdut în fața lui Sorin Oprescu, dar a obținut 8,48% din procente din postura de candidat independent. În 2016 a pierdut în fața Gabrielei Firea când a candidat din partea Uniunii Salvați Bucureștiul, la un scrutin în care a strâns 30,52% din sufragii, fiind în urma Gabrielei Firea, care a adunat peste 42 din procente, în alegeri în care însă prezența de vot a fost de numai 33%.

Pe scheletul USB Nicușor Dan a format USR, partid pe care l-a dus în parlament după ce au câștigat 9% la alegerile parlamentare. Cu toate acestea, el și-a dat demisia pe 1 iunie 2017 de la conducerea partidului după ce a anunțat că nu a fost de acord cu faptul că partidul său s-a poziționat cu privire la referendumul pentru familie.