News

Nicușor Dan, verificat de inspectorii de integritate. ANI a solicitat toate documentele semnate de acesta când conducea mai multe instituții

Inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au solicitat Primăriei Capitalei toate documentele semnate de edilul general, Nicușor Dan, în perioada când reprezenta mai multe instituții.
02.02.2022 | 19:50
Nicusor Dan verificat de inspectorii de integritate ANI a solicitat toate documentele semnate de acesta cand conducea mai multe institutii
Nicușor Dan, verificat de inspectorii ANI. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

ANI vrea să verifice cum a reprezentat Nicușor Dan mai multe instituții, aflate în subordinea Primăriei, printre care Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB).

După ce l-a demis în toamna anului trecut pe șeful ALPAB, iar el i-a preluat sarcinile, Nicușor Dan a stârnit multe semne de întrebare. Drept dovadă, s-au făzut sesizări către inspectorii de integritate, edilul fiind acuzat de incompatibilitate.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, acuzat de incompatibilitate în instituțiile pe care le-a reprezentat

”Vă solicităm să ne transmiteți toate documentele semnate de Dan Nicușor Daniel, primar general al Municipiului București, în perioada în care a asigurat reprezentarea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrația Străzilor București și Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București”, a trimis ANI notificare către Primăria Capitalei de ANI, scrie Gândul.

Mai exact, Nicușor Dan i-a demis pe directorii instituțiilor enumerate. Pe Marius Coaje de la ”Risc Seismic”, care este și fost consilier personal al fostului primar general, Gabrielei Firea, l-a înlocuit cu Edmond Niculușcă.

ADVERTISEMENT

În locul fostului director al Administrației Străzilor a fost pus Marius Bârgău, iar pe Bogdan Tănase de la ALPAB l-a înlocuit chiar el, anulându-i contractul pe motiv că parcurile din Capitală nu erau bine îngrijite. Acesta a fost momentul care a pus paie pe foc, iar adversarii politici ai lui Nicușor Dan l-au acuzat de incompatibilitate.

La conducerea ALPAB, Nicușor Dan a stat în funcție 14 zile, perioadă în care a semnat documente în calitate de ordonator terțiar de credite. După cele două săptămâni, a fost numită în locul său Roxana Balcu.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, și în atenția DNA

În urmă cu câteva zile, edilul general a intrat și în atenția DNA. Procurorii au descins în biroul acestuia, chiar în timpul unei conferințe de presă, faptele vizate fiind unele de corupție.

”Procurorii din cadrul secției de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021”, transmiteau procurorii DNA printr-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Nicușor Dan a intervenit și a precizat că procurorii DNA au venit în biroul său pentru a ridica niște documente.

“Lucrători de la DNA fac percheziții la primărie, se fac percheziții în biroul meu. DNA are mandat de a ridica documente.

Au ajuns la mine la birou, mi-au spus că vor să facă o percheziție. Mi-au spus ceva legat de Resurse Umane dar pentru că pregăteam conferința de presă o să discut cu ei când mă întorc”, a transmis apoi primarul Bucureștiului.

ADVERTISEMENT
Tags: