Sport

EXCLUSIV. Alin Stoica: “Nu îmi pasă de Stanciu. Eu sunt o legendă!”

Nicoşor Stanciu s-a plâns de faptul că Alin Stoica l-a criticat în trecut fără să îl cunoscă personal, deşi nu înţelege de ce foştii fotbalişti români au vorbit la negativ despre el....
10.07.2017 | 00:06
EXCLUSIV Alin Stoica Nu imi pasa de Stanciu Eu sunt o legenda

Nicoşor Stanciu s-a plâns de faptul că Alin Stoica l-a criticat în trecut fără să îl cunoscă personal, deşi nu înţelege de ce foştii fotbalişti români au vorbit la negativ despre el. (VEZI DETALII)

Alin Stoica este unul dintre cei mai iubiţi foşti fotbalişti români care au îmbrăcat tricoul lui Anderlecht şi consideră că România nu l-a respectat pe cât el consideră că trebuia.

“Nu vreau să îi fac publicitate gratuit!”

După ce Nicuşor Stanciu i-a reproşat lui Alin Stoica că l-a criticat în trecut, FANATIK.RO a luat legătura cu fostul jucător care a dorit să facă următoarele precizări în legătură cu trecutul său fotbalistic, dar şi faţă de actualul mijlocaş a lui Anderlecht,

Eu nu ştiu de ce Stanciu s-a supărat atât de tare pe mine. Însă îţi spun sincer că acum chiar nu mă mai interesează şi chiar nu îmi pasă de ce spune el. Nu vreau să mai vorbesc despre Stanciu ca să îi fac publicitate gratuit. Lucrul asta nu am să îl mai fac. Eu ştiu doar că sunt legendă în Belgia, iar la Anderlecht am fost şi o să fiu respectat toată viaţa. Eu am făcut ceva pentru acest club, iar trofeele câştigate de mine mi-au rămas în palmares.

Oamenii de la Anderlecht au ştiut să mă respecte mai mult ca oamenii din România. Atât de iubit am fost eu în România că la echipa naţională eram chemat aşa la mişto. M-a durut foarte tare lucrul asta. M-a durut mai ales că am fost chemat la lot de selecţioneri care fuseseră colegi în trecut cu tatăl meu. Când eu făceam istorie la Anderlecht şi marcam împotriva lui Real Madrid la naţională eram chemat doar aşa ca să fac şi eu două-trei antrenamente. De ce? E mai bine să îi întrebaţi pe dînşii. Eu nu vreau să mai dezvolt acest subiect. M-a durut enorm că nu am putut să ajut şi eu naţionala României.

Nu vreau să mai intru în detalii. Eu am avut un nume în spate şi nu mi-a fost deloc uşor să mă impun în fotbal cînd toată lumea mă asocia cu faptul că sunt băiatul lui Tudorel Stoica. Îmi pare rău de tot ce se întîmplă acum în România. Ţara asta e vândută de mult. Ţara asta nu ştie să îşi respecte valorile. Nu mi se pare normal ca tatăl meu, care are atâta glorie în spate, să fie atacat şi jignit de unul sau altul. Acum sunt în vacanţă în Eleveţia, dar m-am stabilit în Belgia şi îmi este bine unde locuiesc. Am dublă cetăţenie. Şi vreau să ştiţi că eu nu am jucat la Chiajna cum am fost luat la mişto de cineva din ţară. Doar m-am antrenat acolo. Ultima mea echipă unde am fost lgitimat a fost  Vojvodina. Însă eu v-am spus că noi nu ştim să ne respectăm valorile. Nadia Comăneci este mai respectată în SUA faţă de România, deci nu mai are rost să vorbim”, a spus Stoica.