Fotbal international

Nicușor Stanciu explică de ce a ales să meargă tocmai la rivala de moarte a Spartei Praga. “M-a încântat că Slavia s-a luptat mereu pentru mine!”

06.07.2019 | 09:33
Nicusor Stanciu explica de ce a ales sa mearga tocmai la rivala de moarte a Spartei Praga Ma incantat ca Slavia sa luptat mereu pentru mine

Nicușor Stanciu a reușit o revenire mai mult decât spectaculoasă în Europa, după cele șase luni petrecute în fotbalul din Arabia Saudită, la Al Ahli, care s-au dovedit a fi un mare fiasco. Vorbim de o revenire spectaculoasă mai ales prin prisma faptului că s-a întors în campionatul Cehiei, însă nu la echipa de la care a plecat, Sparta Praga, ci tocmai la rivala de moarte a acesteia, Slavia.

Nicușor Stanciu, explicații de ce a ales Slavia Praga

Nicușor Stanciu speră ca odată cu întoarcerea în fotbalul european evoluțiile sale să crească după această perioadă confuză prin care a trecut și care i-a afectat și randamentul la echipa națională, așa cum a fost în meciul de la Oslo, cu Norvegia, din preliminariile Euro 2020. FANATIK.RO a și fost, de altfel, singura publicație din România care a dezvăluit, într-un interviu acordat în exclusivitate de selecționerul Cosmin Contra, faptul că Stanciu a luat în serios varianta de a nu mai veni la echipa națională tocmai din acest motiv.

Stanciu a fost atunci atacat dur de către Cornel Dinu și de fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, pentru jocul său modest și s-a simțit afectat. Odată cu traansferul la Slavia Praga jucătorul român începe să își recapete optimismul și nu se sperie de faptul că a ales să joace tocmai la marea rivală a Spartei Praga, echipă cu care a făcut un meci memorabil împotriva Slaviei, marcând și două goluri.

Ce a spus Ana Maria Prodan, agentul jucătorului

“Sincer, cel mai mult m-a motivat dorința lor de a mă lua de la Al Ahli. Am aflat de interesul Slaviei la finele stagiunii și în timpul pauzei pentru naționale sperăm să se facă transferul, știam că mă vor. M-a încântat că s-au luptat mereu pentru mine. De aceea m-am întors și-i mulțumesc Slaviei pentru șansa oferită. Nu spun că a fost o greșeală să plec în Arabia Saudită, însă mă bucur că sunt aici! Toate experiențele anterioare avute m-au ajutat să fiu jucătorul de azi”.

Agentul jucătorului, Ana Maria Prodan, jubilează după ce a reușit să îl scoată pe Stanciu de la arabi, care plătiseră Spartei 10 milioane euro pentru el și să îl aducă la cea mai bună echipă din fotbalul ceh în acest moment. “Nu puteam să tac, pentru că mulţi l-au îngropat deja că a plecat în Arabia, că acolo moare şi nu se mai întoarce! Nu ne susţinem oamenii care fac istorie pentru ţara noastră, care se nasc cu stea în frunte, pentru care cântă imnul, care ne reprezintă. 

Nicuşor Stanciu simțea că va pierde contactul și cu echipa națională dacă va rămâne la arabi

Știa că nu va avea salariul de la Al Ahli

Aveam discuţii cu Slavia şi i-am spus că nu va avea salariul de la Al Ahli: el a vrut să se întoarcă! Nu putea să revină la Sparta Praga, pentru că nu a plecat în relaţii extraordinare de acolo! Iar ei nu au primit toţi banii de la Al Ahli şi dacă l-ar fi vrut înapoi nu-şi mai obţineau banii!.” – a precizat soția lui Laurențiu Reghecampf pentru emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.