Premier League

Nikola Vlasic a dat gol României la Euro U21 și s-a transferat pe o sumă record. Vezi ce gol i-a marcat și lui Real Madrid

19.06.2019 | 19:15
Nikola Vlasic a dat gol Romaniei la Euro U21 si sa transferat pe o suma record Vezi ce gol ia marcat si lui Real Madrid

Nikola Vlasic a dat gol României la Euro U21 și 24 de ore mai târziu a primit o fantastică recompensă. Jucătorul croat, care aparținea lui Everton, a fost transferat de echipa rusă ȚSKA Moscova, pentru suma de 15 milioane euro! Vlasic a evoluat și sezonul trecut la gruparea moscovită, dar sub formă de împrumut și rușii, mulțumiți de evoluțiile sale și după ce au văzut și acest gol de la naționala de tineret au decis să nu mai aștepte și au bătut palma cu clubul din Liverpool pentru transferul definitiv.

Nikola Vlasic, gol marcat României și transfer de 15 milioane euro

Croații au o abilitate extraordinară, o adevărată știință de a-și vinde jucătorii pe sume importante și, în general, la cluburi bine cotate de pe continent, exemplul cel mai bun în acest sens nefiind acest Vlasic, ci starul la Under 21, căpitanul Alen Halilovic, ajuns la numai 17 ani la Barcelona drept un viitor Leo Messi și care acum încearcă să își găsească un loc la Standard Liege.

Nikola Vlasic a fost singurul care a deranjat în mod efectiv cu un grad ridicat de periculozitate, apărarea noastră în meciul câștigat de România cu 4-1. A marcat golul Croației și la scorul de 2-1 s-a aflat foarte aproape de egalare, însă execuția sa precisă a fost oprită din drumul spre gol de o paradă senzațională a portarului Ionuț Radu.

Nikola Vlasic, mai bun decât Balonul de Aur 2018, compatriotul său Luka Modric de la Real Madrid

A marcat golul victoriei împotriva lui Real Madrid

La Moscova Vlasic a avut multe reușite în joc sezonul trecut, iar cea mai mare realizare a carierei sale, după cum o spune singur, este acel gol prin care ȚSKA a învins acasă cu 1-0 pe Real Madrid în grupele Champions League. Vlasic a fost titular, 31 de meciuri jucate și a marcat opt goluri, oferind și șapte pase decisive.

El a fost cumpărat de Everton de la Hajduk Split în 2017, pentru 12 milioane euro, record de vânzare în istoria clubului croat, a ajuns să joace și la naționala mare câteva meciuri, însă în Premier League nu a reușit să se impună, prinzând doar 12 partide. Cu Hajduk Split Nikola Vlasic a jucat în Europa League ân dubla manșă cu CSMS Iași, câștigată de croați, cu 2-2 în Moldova și 2-1 în Croația.