Nimeni nu-l mai vrea pe AVB la Tottenham!

Andres Villas Boas are tot mai puţine şanse ca să-l prindă primăvara noului an pe banca lui Tottenham Hotspurs. Antrenorul portughez a enervat pe toată lumea prin deciziile luate în ultima...
27.11.2013 | 18:01
Nimeni nul mai vrea pe AVB la Tottenham

Andres Villas Boas are tot mai puţine şanse ca să-l prindă primăvara noului an pe banca lui Tottenham Hotspurs. Antrenorul portughez a enervat pe toată lumea prin deciziile luate în ultima perioadă de timp şi conducerea clubului de pe ”White Hart Lane” se gîndeşte tot mai serios la aducerea unui nou tehnician, înainte ca lucrurile să se înrăutăţească. Cutremurul din ultimul meci de campionat, cu magnitudinea celor şase goluri încasate în casa lui Manchester City pare a fi elementul decisiv în accelerarea luării unei decizii împotriva lui Villas -Boas, care s-ar afla la o a doua concediere în  fotbalul englez, după episodul Chelsea.

Nu mai este băgat în seamă de directorul general

Prima fricţiune importantă pentru Villas Boas este cea cu persoana cea mai influentă din stafful administrativ, directorul general, italianul Fabio Baldini, om hîrşîit în tot felul de bătălii în păienjenişul Serie A, unde a activat ani buni la AS Roma. Baldini a fost unul dintre susţinătorii lui Villas-Boas şi care l-a apărat în cîteva rînduri, cît timp a crezut în capacităţile lusitanului de a o antrena la nivel optim pe Spurs. Imaginea surprinsă de camerele de luat vederi (foto) în timpul partidei dezastru de la Manchester au surprins o atitudine, în cel mai bun caz, de ignorare între antrenor şi directorul general, dacă nu de război, iar gurile rele spun că s-a ajuns cel puţin în faza războiului rece dintre cei doi în special ca urmare a atitudinii pe care o are Villas Boas faţă de argentinianul Erik Lamela, pentru care Baldini a insistat să fie transferat în vară de la AS Roma, pentru suma uriaşă de 34 milioane de euro. Lamela are apariţii rare în tricoul lui Tottenham şi deşi a fost adus oarecum pe postul lui Gareth Bale e folosit pe o poziţie care nu o agrează, pe partea stîngă, ceva între mijlocaş şi atacant. (foto)

article-0-19A930D400000578-55_634x429

article-0-199D18CC00000578-625_634x405

Este certat cu stafful medical

Nu merg lucrurile bine pentru AVB nici în privinţa relaţiilor cu stafful medical. Conflictul a izbucnit după accidentarea portarului francez Hugo Lloris în timpul partidei cu Everton (foto). Atunci Lloris s-a ciocnit ca de un zid de vîrful Romelo Lukaku şi a rămas întins pe gazon, inconştient. Spre stupefacţia medicilor, deşi cea mai normală decizie era imediata înlocuire a lui Lloris şi trimiterea de urgenţă la spital, pentru a se vedea dacă există urmări ale coliziunii la nivelul cutiei craniene şi a creierului, portugghezul a fost mulţumit să-şi vadă portarul revenindu-şi şi a decis menţinerea lui Hugo între buturi. Medicii au declarat că a fost cea mai inconştientă şi perculoasă decizie asumată de un antrenor în privinţa vieţii unui jucător.

article-2486074-192BB1C900000578-859_634x431

 

Nu mai este suportat de către fani

Villas-Boas a devenit persona non grata şi pentru suporteri. I-a apostrofat cu cuvinte dure în timpul şi după meciul cu Hull City, din 27 octombrie, cînd Tottenham a învins cu 1-0 şi a marcat ultimul gol în Premier League (foto). A ieşit la marginea terenului extrem de agitat, cu ochii scoşi din orbite, blamîndu-şi fanii pentru neimplicare, pentru necrearea acelui suport moral al tribunei faţă de jucători la parametrii maximi. Suporterii i-au cerut să tacă şi să scoată rezultate, pentru că echipa a ajuns pe locul al nouălea şi evoluţiile sînt tot mai jalnice.

article-0-1916E65B00000578-622_634x435

Şi-a făcut praf elevii după acest 0-6

În loc să fie aproape de nişte jucători care simt o presiune imensă după această perioadă de o lună fără gol în campionat şi cu un singur punct, acel 0-0 de la Liverpool, cu Everton, şi, mai ales, după catastrofa din ultima rundă, de pe ”Etihad Stadium”, AVB a avut cea mai neinspirată atitudine, criticîndu-şi sever şi public echipa. ”Îmi este ruşine de ce s-a jucat. Îmi este ruşine de unii dintre jucătorii mei pentru felul în care au evoluat.” Cuvinte grele, care sînt o clară dovadă de trădare pentru viestiar tocmai din partea omului care trebuia să caute să dezamorseze tensiunea prin discursuri de bun psiholog, mobilizatoare. Plus relaţiile din ce în ce mai proaste cu unii jucători, în frunte cu belgianul Jan Vertonghen, care este un butoi de pulbere pentru că este obligat să joace fundaş stînga, deşi de meserie el evoluează pe centru (foto).

article-2513987-199D68B800000578-228_634x426

Certat pentru neutilizarea lui Chiricheş

Villas Boas şi=a mai dat una singur cu stîngul în dreptul, hotărînd să-l ţină pe bancă la Manchester pe românul Vlad Chiricheş, după ce anunţase cu 24 de ore înainte de joc faptul că fostul stelist e apt sută la sută şi va fi titular. Decizia l-a costat scump, Dawson şi Kaboul fiind jaloane pentru atacul lui City. Evident, a fost bombardat cu critici pe conturile de socializare pentru lăsarea lui Chiricheş pe bancă tot meciul (foto).

hi-res-186033691-curtis-davies-of-hull-city-mashalls-vlad-chiriches-of_crop_north