News

Noi probleme la metrou! Aglomerație și întârzieri miercuri dimineața pe magistrala M2. Ce spune Metrorex

22.05.2019 | 10:34
Noi probleme la metrou Aglomeratie si intarzieri miercuri dimineata pe magistrala M2 Ce spune Metrorex

Continuă problemele la metrou. După ce săptămâna trecută circulația s-a defășurat cu dificultate din cauza unor probleme tehnice, iată că întârzierile le dau noi bătăi de cap locuitorilor din Capitală. Situația s-a repetat miercuri dimineața, când peroanele au devenit neîncăpătoare.

A fost haos la metrou, în această dimineață. Reacția Metrorex

Trenurile în direcția Pipera au circulat cu mari întârzieri în această dimineață, astfel că oamenii s-au înghesuit pe peroanele de la stațiile Piața Victoriei și Piața Unirii, în timp ce alții se chinuiau să înainteze spre ieșiri.

Astăzi, în intervalul orar 7:50 – 8:50, pe Magistrala 2  (Berceni-Pipera) trenurile de metrou au circulat cu întârzire de aproximativ 8 minute fața de graficul de 3 minute. Întârzierea a intervenit urmare a dereglării unui sistem electric al liniei, coroborat și cu retragerea unui tren din  circulație. Din aceste motive, pe această magistrală se circulă cu viteză redusă, în condiții optime de siguranță. Având în vedere că intervalul de 7:50 – 8:50 este un interval de vârf, s-a produs aglomerație în stațiile de metrou. Călătorii au fost permanent informați prin sistemul de sonorizare din trenuri și din stații” , sunt explciațiile reprezentanților Metrorex. prin intermediul unui comunciat remis astăzi.

Peroanele stațiilor de metrou au devenit neîncăpătoare. Sursa foto:realitatea.net
Peroanele stațiilor de metrou au devenit neîncăpătoare. Sursa foto:realitatea.net

Problemele devin tot mai dese

Nu este singura situație dificilă întâmpinată de Metrorex în ultimele zile. Mai concret, în dimineața zilei de vineri, 17 mai, circulația a fost oprită pe magistrala Berceni-Pipera, din cauza unor  probleme tehnice. În aceste condiții, zeci de călători au rămas blocați între stații.

Din informațiile reprezentanților Metrorex,  metroul ar fi rămas blocat între  Apărătorii Patriei și Dimitrie Leonida, din cauza unor defecțiuni. De altfel, angajații societății s-au plâns în nenumărate rânduri de problemele trenurilor, din cauza sistemului de semnalizare și sincronizare a traficului, defecțiuni în urma cărora circulația se desfășoară cu dificultate.