Sport

Noile trenduri de recrutare! Cine a decis să crească salariile în industria betting&gaming şi să introducă un concept inovativ pentru piaţa muncii din România

Creşterea galopantă a inflaţiei în România, care în acest moment a ajuns la 10%, a schimbat optica pieţei muncii. Astfel, românii caută locuri de muncă sigure, în industrii stabile, cu beneficii diversificate.
19.04.2022 | 19:46
Noile trenduri de recrutare Cine a decis sa creasca salariile in industria bettinggaming si sa introduca un concept inovativ pentru piata muncii din Romania
Grupul Superbet, liderul pieţei betting&gaming, a anunţat creşterea salariilor

Recent, într-un sondaj publicat la comanda unei importante bănci din România, 49,4% dintre români consideră că situaţia lor financiară din acest an s-a înrăutăţit în comparaţie cu 2021 şi estimează că o vor duce mai rău în perioada următoare. Contextul actual îi face pe români să studieze cu mai multă atenţie oferta de locuri de muncă bine plătite, iar aceştia caută job-uri sigure, în industrii stabile, cu beneficii diversificate.

Grupul Superbet, liderul pieţei betting&gaming, a anunţat creşterea salariilor

Grupul Superbet este liderul pieţei de pariuri sportive din România şi cel mai mare angajator din domeniu, cu este 4.000 de angajaţi, iar recent a anunţat că a crescut salariile şi pachetele de beneficii pentru toate categoriile de angajaţi, Retail şi HQ.

Prin această decizie, Grupul Superbet îşi consolidează poziţia de angajator care oferă o medie salarială peste nivelul oferit pe piaţa de profil. Vorbim despre una dintre puţinele companii care, în ultimii doi, dominaţi de pandemia de COVID-19, a plătit integral salariile angajaţilor săi în perioada în care activitatea de retail a fost parţial suspendată, după ce agenţiile de pariuri au fost temporar închise, în urma resticţiilor impuse de Guvernul României.

Grupul Superbet a decis să crească peste inflaţie salariile tuturor angajaţilor şi vine cu un set de beneficii competitiv pe piaţă. Astfel, angajaţii celei mai mari companii de betting & gaming din România vor beneficia de asigurare medicală privată (parteneriat cu operatorul medical “Regina Maria), bonuri de masă, bonus de performanţă şi diferite alte tipuri de bonusuri (Crăciun, Paşte).

Grupul Superbet, concept inovativ pentru piaţa muncii din România

În plus, angajaţii Grupului Superbet vor beneficia de suport pentru wellbeing (angajații pot suna într-un call center și pot programa ședințe de suport psihoterapeutic și consiliere psihologică) şi numeroase workshop-uri de profil.

“Wellbeing-ul nu a fost niciodată mai important, iar organizaţiile au învăţat că este nevoie să îşi arate partea umană”, au susţinut reprezentanții Superbet.

De asemenea, în contextul pandemiei de coronavirus, în care angajaţii caută tot mai multă flexibilitate şi autonomie, Grupul Superbet a inclus şi un concept inovativ pentru piaţa muncii din România, aşa-numitul “Open Paid Annual Leave” (OPAL), prin care angajatul îşi poate lua câte zile de concediu vrea, cu condiţia să-şi îndeplinească obiectivele.

Grupul Superbet a atras talente de top din zona tech, high-tech şi financiară

În ultimii doi-trei ani, Grupul Superbet a reuşit să atragă talente de top, în special din zona de tech, high-tech şi financiară. Mai exact, compania a recrutat de la firme de top precum Google, Amazon, Mars, Olx, Adobe, Oracle, McKinsey etc.

“Brandul de angajator este foarte important, iar Superbet este deja o organizaţie complexă. Ne concentrăm şi pe ceea ce se numește ‘Candidate Experience’, viteză, digitalizare, calitate şi includere”, detaliază cei de la Superbet.

În urma intrării minoritare a fondului american de investiții Blackstone în acționariatul grupului Superbet, componenta financiară și cea tehnologică au devenit zone cheie în modelul de business al Superbet, care în prezent este compania cu cele mai ambițioase ținte în afara României. Astfel, printre obiective se numără: continuarea extinderii pe piețe mature din Europa, intrarea pe piața din SUA, recent deschisă pariurior sportive, listarea pe una din bursele americane.

În vara lui 2021, Grupul Superbet a realizat şi cea mai mare tranzacție a unei companii în afara României, după ce a achiziţionat integral compania belgiană Napoleon Sports & Casino, al treilea jucător de pe piața de betting&gaming din Belgia

Piața din România rămâne cea mai importantă pentru grup, cofondat în 2008 de antreprenorul Sacha Dragic, care deține în continuare pachetul majoritar și poziția de Executive Chairman al Grupului.