News

Norica Nicolai cere demisia lui Klaus Iohannis. Candidatul ALDE la europarlamentare, avertisment pentru președinte

13.05.2019 | 13:15
Norica Nicolai cere demisia lui Klaus Iohannis Candidatul ALDE la europarlamentare avertisment pentru presedinte

Norica Nicolai, cap de lista ALDE la alegerile europarlamentare 2019, a cerut demisia președintelui Klaus Iohannis, în cadrul dezbaterii de la dcnews.ro. Politicianul , întrebat de la ce rezultat se poate spune că românii nu sunt de acord cu PSD și trebuie ca PNL să acționeze pentru a schimba Guvernul, după cum a sugerat Iohannis, i-a adresat, la rândul ei, o întrebare liderului de stat.

Norica Nicolai cere demisia președintelui Klaus Iohannis

”Am o întrebare pentru domnul Iohannis şi i-o lansez: dacă partidul domniei sale nu va câştiga alegerile şi a pus această întrebare, a făcut publică această opinie naţiunii, îşi dă demisia dacă partidul pe care îl susţine în aceste alegeri nu câştigă acel scor? Pentru că este clar că populaţia va susţine în continuarea coaliţia PSD-ALDE”, a afirmat Norica Nicolai.

De asemenea, politicianul susține că, dacă scorul electoral, din 26 mai, confirmă susținerea pentru formațiunea politică vizată, este normal ca șeful statului să-și prezinte demisia. Totodată, Norica Nicolai a menționat că prevede ca această coaliție să primească votul românilor, dat fiind că românii au și motive să voteze astfel.

Norica Nicolai cere demisia lui Klaus Iohannis. Candidatul ALDE la europarlamentare, avertisment pentru președin
Candidatul ALDE la europarlamentare, avertisment pentru președinte

„Românii au motive să ne voteze”

„Dacă scorul electoral, în 26 mai, confirmă susţinerea pentru această coaliţie este normal ca preşedintele, ca orice om decent în politică, ar trebui să-şi prezinte demisia. Eu o aştept pentru că sunt convinsă că această coaliţie va primi votul românilor, pentru că românii au şi motive să ne voteze”, a mai spus Norica Nicolai, locul 1 pe lista ALDE la europarlamentare.

Norica Nicolai cere demisia lui Klaus Iohannis. Candidatul ALDE la europarlamentare, avertisment pentru președinte
Fotografie de la Summitul din data de 9 mai, desfășurat la Sibiu
Sursa foto.: hepta.ro

Reamintim că în data de 26 mai s-a ”programat” și un referendum național, ce a fost convocat de președintele României. Atunci, cetățenii cu drept de vot aflați în străinătate pot vota la referendumul național în aceleași secții de votare organizate pentru desfășurarea alegerilor.