Fotbal intern

Norvegia vine cu toate vedetele la meciul cu România! Un jucător al lui Real Madrid pe lista convocaţilor

28.05.2019 | 16:51
Norvegia vine cu toate vedetele la meciul cu Romania Un jucator al lui Real Madrid pe lista convocatilor
Norvegia vine cu toate vedetele la meciul cu România

Norvegia vine cu toate vedetele la meciul cu România din preliminariile EURO 2020. Nordicii se vor duela cu tricolorii, dar şi cu naţionala Insulelor Feroe, la începutul lunii iunie, când sunt programate partidele din etapele 3 şi 4 pentru din campania de calificare la turneul final din vara anului viitor. Lars Lagerback se va baza pe un lot puternic, din care nu lipseşte niciuna dintre vedetele echipei.

Norvegia vine cu toate vedetele la meciul cu România. Martin Odegaard şi Joshua King, principalele pericole

Lars Lagerback a anunţat lotul Norvegiei pentru dubla cu România şi Insulele Feroe din preliminariile pentru Campionatul European din 2020, astfel că nordicii vin cu toate vedetele. Pe lista convocaţilor se regăsesc Martin Odegaard sau Joshua King, doi dintre cei mai importanţi jucători ai selecţionatei nordice, dar şi fotbalişti care joacă în prima ligă din China.

Martin Odegaard, jucător împrumutat de Real Madrid la Vitesse Arnhem până în această vară, are şanse mari să fie titular în meciul contra României, care se va disputa pe 7 iunie. Mijlocaşul ofensiv de 20 de ani a marcat 11 goluri în actualul sezon, în care a jucat 37 de meciuri pentru formaţia olandeză. Joshua King s-a făcut remarcat la Bournemouth, reuşind să înscrie de 11 ori în 34 de partide.

Norvegia vine cu toate vedetele la meciul cu România. Martin Odegaard a fost selecţionat de Lars Lagerback
Norvegia vine cu toate vedetele la meciul cu România. Martin Odegaard a fost selecţionat de Lars Lagerback

Lotul Norvegiei pentru meciurile cu România şi Insulele Feroe

Portari: Sten Grytebust (OB), Andre Hansen (Rosenborg), Sondre Rossbach (Odd)Fundaşi: Haitam Aleesami (Palermo), Kristoffer Ajer (Celtic), Even Hovland (Rosenborg), Sigurd Rosted (Gent), Havard Nordveit (Fulham), Omar Elabdellaoui (Olympiacos), Jonas Svensson (AZ), Martin Linnes (Galatasaray), Birger Meling (Rosenborg), Stefan Strandberg (Ural)Mijlocaşi: Stefan Johansen (WBA), Mohamed Elyounoussi (Southampton), Mats Moller Daehli (St. Pauli), Ole Selnaes (Shenzhen), Martin Odegaard (Vitesse), Sander Berge (Genk), Fredrik Midtsjo (AZ)Atacanţi: Joshua King (Bournemouth), Tarik Elyounoussi (AIK), Bjorn Maars Johnsen (AZ), Ola Kamara (Shenzhen)

Top 5 cei mai bine cotaţi fotbalişti ai naţionalei Norvegiei

  • Sander Berge – 17.000.000 de euro
  • Joshuna King – 15.000.000 de euro
  • Mohamed Elyounoussi – 15.000.000 de euro
  • Martin Odegaard – 8.000.000 de euro
  • Ole Selnaes – 7.000.000 de euro