News

Nou cutremur în Vrancea, anunțat de INFP. Seismul s-a simțit în mai multe orașe din România

09.09.2019 | 09:01
Nou cutremur in Vrancea anuntat de INFP Seismul sa simtit in mai multe orase din Romania

Nou cutremur în Vrancea, anunțat de INFP. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că un nou seism s-a produs în județul Vrancea. Pe pagina dedicată a institutului au fost prezentate informațiile referitoare la magnitudinea seismului și adâncimea la care s-a petrecut. Astfel, acesta a fost înregistrat cu magnitudinea 3.5 pe scara Richter, la adâncimea de 114 km.

Nou cutremur în Vrancea, anunțat de INFP

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de I grad Mercalli.  Cutremurul s-a produs in apropierea următoarelor orașe: Odobești (44km), Nehoiu (49km), Râmnicu Sărat (51km), Panciu (51km), Buzău (55km). Nu a fost singurul cutremur care s-a produs în weekendul recent încheiat. Astfel, România a avut parte de un seism și în noaptea de sâmbătă spre duminică. Evenimentul a avut loc la ora 2:22.

Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea și a avut o magnitudine de 4.1 grade pe scara Richter, la o adâncime de 136 de kilometri, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs în apropierea mai multor orașe, Nehoiu fiind la doar 13km de epicentru. De asemenea, seismul s-a mai simțit puternic și la  Vălenii de Munte (28km), Întorsura Buzăului (31km), Slănic (32km) sau Urlați (42km).

Nou cutremur în Vrancea, anunțat de INFP. Seism
Mai multe cutremure s-au produs în România în ultima perioadă. Sursa foto – facebook

Seismul s-a simțit în mai multe orașe din România

A fost de altfel o întreagă serie de cutremure. Seismul din noaptea de sâmbătă vine la doar o zi după ce alte două cutremure au avut loc în zona Vrancea. Este vorba despre un seism de 3 grade și altul de 3,3 grade. Specialiștii își împart opiniile cu privire la activitatea seismică ce are loc în acest județ. Astfel, unii susțin că multitudinea de cutremure cu magnitudini mici este un lucru pozitiv, întrucât se reduce riscul unui seism mai mare, în timp ce alții consideră că tocmai aceste cutremure prevestesc unul de proporții.

Fostul director al Institutului, Gheorghe Mărmureanu spunea și el că deocamdată România nu se află într-un pericol real, dar nu este exclus ca în viitorul apropiat să existe un seism mai mare care să se producă în țara noastră.

 

Tags: