News

Noua șefă al Fiscului anunță noi angajări la ANAF. Vor fi recrutați tinerii de pe băncile facultăților

03.10.2019 | 18:40
Noua sefa al Fiscului anunta noi angajari la ANAF Vor fi recrutati tinerii de pe bancile facultatilor
Noul șef ANAF a anunțat că va face noi angajări *foto: romanialibera.ro
ADVERTISEMENT

Noul șef al ANAF, Mirela Călugăreanu, a vorbit despre provocările pe care le are la conducerea Fiscului. Călugăreanu a precizat că ANAF își va schimba politica în ceea ce privește angajările, după ideile pe care le-a pronunțat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Astfel, Fiscul urmează să facă noi angajări, dar numai din rândul tinerilor. De asemenea, vor fi reevaluați și cei aflați la conducere.

ANAF promite noi angajări, chiar de pe băncile facultăților

Mirela Călugăreanu susține că nu vor face noi angajări decât din rândul tinerilor, dat fiind faptul că vor să se folosească de informatizare. În schimb, vor reloca angajații în departamentele care duc deficit de personal:

ADVERTISEMENT

„Este de așteptat ca informatizarea să diminueze necesarul de personal, astfel că până la încheierea acestui proces, ANAF va opta pentru un management cât mai eficient al angajaților pe care îi are. Mai bine informatizăm și reorganizăm, iar angajări în afară de tineri, pe care i-aș lua să-i formăm, nu prea aș mai face. Doar aș migra dintr-o parte în alta, aș realoca oamenii până se încheie procesul de informatizare. Și vom avea în vedere ca posturile celor care ies la pensie să fie ocupate de tineri absolvenți. Sunt studenți interesți să vină. Nu înveți la nicio școală ce înveți în Fisc”, a spus șefa ANAF, într-un interviu acordat profit.ro.

Noul șef ANAF a anunțat că va face noi angajări
Noul șef ANAF, Mirela Călugăreanu, a anunțat că va face noi angajări *foto: profit.ro

ANAF va oferi stagii de pregătire tinerilor absolvenți: „E mai avantajos așa”

Posturile neocupate vor ajunge la finalul anului chiar și la 20%, în contextul pensionărilor. Acest deficit ar urma să fie acoperit cu studenți: „Recomandarea ministrului este să transformăm posturile vacante în posturi de debutant, ca să putem aduce tineri. De asemenea, trebuie să stabilim niște criterii. Un tânăr absolvent care vrea să se angajeze trebuie să se pregătească mult. Este mai avantajos pentru administrația fiscală ca tânărul absolvent să fie format în interiorul sistemului un an, timp în care are statutul de debutant. După ce termină anul de stagiu, trebuie să dea un examen, să vedem măsura în care corespunde exigențelor instituției. Ne-am gândit să găsim o soluție să-i luăm imediat când termină, în baza unor evaluări, cum ar fi media finală din timpul facultății, precum și notele la disciplinele de specialitate”, arată Călugăreanu.

ADVERTISEMENT

Șefa ANAF a explicat că funcțiile de conducere vor fi evaluate trimestrial, inclusiv din perspectiva calității serviciilor către contribuabil: „Vor fi evaluate trimestrial funcțiile de conducere. Pornim de la ei, cu 5-6 indicatori relevanți, atât cantitativi, cât și calitativi, din perspectiva veniturilor colectate, dar și a calității serviciilor către contribuabil. De exemplu, la inspecție fiscală, un indicator calitativ va fi măsura în care sumele stabilite și contestate în instanțe sunt validate sau nu”, a mai spus Călugăreanu.

Tags: