News

Noul ministru al Finanțelor Florin Cîţu, anunţ îngrijorător pentru pensionari: “Situaţia pensiilor este cruntă”

14.11.2019 | 10:50
Noul ministru al Finantelor Florin Citu anunt ingrijorator pentru pensionari Situatia pensiilor este crunta
ADVERTISEMENT

Noul ministru al Finanțelor Florin Cîţu a făcut un anunţ îngrijorător pentru pensionari. Acesta susține că situaţia bugetului pensiilor pentru acest an este una, pur și simplu, dezastruoasă. Cîţu a transmis că ne aflăm în situația în care se caută soluţii pentru plata pensiilor până la sfârşitul anului. „Am tot discutat despre bugetul de pensii şi despre surplusul care trebuie să fie la 10 luni.

Noul ministru al Finanțelor Florin Cîţu, anunţ îngrijorător pentru pensionari

Avem deficit de 2,9 miliarde de lei. Lucrurile pentru sfârşitul anului arată mult mai rău dacă nu facem ceva.  Deficitul bugetar este de peste 4%”, a spus ministrul Finanţelor. Chestionat asupra creșterilor prevăzute pentru anul viitor, ministrul a spus că acestea vor avea loc. „Bugetul pentru anul viitor va fi construit pe legislaţia în vigoare. Vor avea loc creşterile de pensii”, a adăugat Cîţu.

ADVERTISEMENT

”Economia României, în ultimii trei de ani, a fost condusă după două bugete. Un buget a fost cel prezentat în Parlament. A existat un al doilea buget, cu informaţii reale, folosit pentru finanţarea baronilor locali. Exact metoda folosită de Al Capone, care avea un registru  pentru fisc şi un registru pentru el”, a adăugat Florin Cîţu despre situaţia pe care a găsit-o în minister.

Florin Cîțu arată înspre vinovați

„Cam tot ce am găsit aici a depășit cele mai pesimiste aşteptări. Situaţia reală nu era cunoscută şi nu era anticipată nici de partenerii internaţionali. Totul a fost premeditat. În ultimii trei ani de zile au fost afectate fundamentele economiei româneşti. La începutul anului, bugetul părea că era făcut ok, Rectificările bugetare direcţionau banii către partid”, a mai explicat ministrul de Finanţe.

ADVERTISEMENT

Cîțu nu s-a ferit și a explicat și cine sunt vinovații pentru acest dezastru. ”Dragnea şi Teodorovici ştiau de la începutul anului că banii nu ajungeau la investiţii. Cei de la Comisia Europeană m-au compătimit şi s-au speriat, dar erau bucuroşi că la Bucureşti există un partener onest. OUG 114 a pus pe butuci cam şase sectoare din economie. Toate informaţiile pe care vi le dau sunt menţionate în acest protocol de predare-primire cu ministrul Teodorovici, pe care eu nu l-am semnat încă”, a subliniat Cîţu.

Tags: