Fotbal intern

Nu va mai fi “Ion Oblemenco”! Ce nume au fost propuse pentru noul stadion din Craiova

Noul stadion din Craiova se apropie de inaugurare, programată în această toamnă, iar şansele ca numele arenei să rămână Ion Oblemenco sunt practic nule. Marcel Popescu, managerul celor de la...
09.09.2017 | 09:35
Nu va mai fi Ion Oblemenco Ce nume au fost propuse pentru noul stadion din Craiova

Noul stadion din Craiova se apropie de inaugurare, programată în această toamnă, iar şansele ca numele arenei să rămână Ion Oblemenco sunt practic nule. Marcel Popescu, managerul celor de la CSU Craiova, a anunţat că au fost deja puse în discuţie alte variante pentru a da numele stadionului.

Indiferent cum se va numi stadionul, 32.000 de oameni vor scanda strigătul nostru de luptă, Ştiinţa, Ştiinţa. Pentru mine, sentimental, stadionul este ‘Arena Leilor’, pentru că este simbolul care se află pe steagul nostru. Prin faptul că îi spunem ‘Arena Leilor’ recunoaştem şi meritele celorlalţi, dispăruţi sau încă în viaţă, care au merite extraordinare la numele acestui club, a afirmat Popescu.

În opinia lui Marcel Popescu, anunţul că noua arenă ar putea primi numele unui sponsor, făcut de primarul Lia Olguţa Vasilescu, nu ar trebui să îi deranjeze pe craioveni: Universitatea Craiova are o istorie pe care o respectă şi prin atitudinea pe care o are impune respect, pentru că memoria marilor jucători dispăruţi, memoria performanţelor nu poate să o şteargă nimeni.

Numele unui stadion nu certifică istoria unui club, decât glorifică pe cel care a făcut cel mai mult pentru acest club. Pe cel care a făcut şi care mi-a fost prieten, Nelu Oblemenco, nu-l poate uita nimeni. Faptul că a avut, ca şi Dembrovszky, fiind în viaţă, statuie, certifică şi argumentează ceea ce afirm.

Pentru că suntem într-un secol atipic şi procesul de globalizare continuă, să nu surprindă pe nimeni faptul că arena devine şi comercială, prin faptul că numele unui sponsor nu ştirbeşte cu nimic numele marilor cluburi. Orice venit este binevenit, dar în niciun caz numele unui stadion nu dă o pată nici clubului sau nu duce în uitare pe cel care a făcut enorm pentru Universitatea Craiova, Nelu Oblemenco‘, a mai spus Marcel Popescu.

Oficialul oltenilor a vorbit şi despre meciul de inaugurare al arenei din Bănie: “Meciul de deschidere aparţine clubului, dar data la care putem face acest lucru aparţine primăriei. Nu putem spune că invităm un adversar, pentru că dacă l-am invita ar fi în plin campionat, însă, fiţi convinşi, că pe lângă sentimentele, dorinţa noastră şi entuziasmul pe care îl generează, va fi şi cu un fast specific familiei noastre”.