Sporturi

Novak Djokovic – Rafael Nadal 6-3, 6-2, 6-3, la Australian Open 2019! Sârbul l-a distrus pe Nadal şi e a şaptea oară campion la Melbourne!

27.01.2019 | 12:53
Novak Djokovic  Rafael Nadal 63 62 63 la Australian Open 2019 Sarbul la distrus pe Nadal si e a saptea oara campion la Melbourne

Finala masculină de la Australian Open 2019, cea dintre Novak Djokovic şi Rafael Nadal a fost programată la Melbourne duminică, 27 ianuarie, primul meci din sesiunea de seară de pe Rod Laver Arena, începând cu ora 10.30, ora României. Va fi fără doar şi poate o finală care nu are cum să dezamăgească, mai ales dacă luăm în calcul dorinţa, spiritul de luptă al celor doi mari tenismeni şi ultima lor întâlnire la Melbourne. Ambii jucători sunt într-o formă de zile mari, iar dorinţa de a cuceri un nou titlu de Grand Slam este mai mare ca niciodată pentru amândoi. Vezi meciul LIVE punct cu punct şi toate rezultatele zilei de la Australian Open accesând aplicaţia de mai jos!

UPDATE 6-3, 6-2, 6-3 / Novak Djokovic se impune în marea finală de la Australian Open şi cucereşte al 15-lea titlu de Grand Slam al carierei, întrecându-l pe Pete Sampras, şi al şaptelea titlu major câştigat în Australia! Sârbul l-a învins pe Rafael Nadal în minimul de seturi, scor 6-3, 6-2, 6-3, după doua ore şi 6 minute de joc de joc.

UPDATE 6-3, 6-2, 5-3 / Djokovic îşi face iar serviciul, iar Nadal va servi pentru a rămâne în meci.

UPDATE 6-3, 6-2, 4-3 / Rafael Nadal se menţine aproape în setul trei.

UPDATE 6-3, 6-2, 4-2 / Novak Djokovic se apropie tot mai mult de titlu!

UPDATE 6-3, 6-2, 3-2 / Rafael Nadal îşi face serviciul.

UPDATE 6-3, 6-2, 3-1 / Novak Djokovic îşi face serviciul şi se distanţează şi în setul trei.

UPDATE 6-3, 6-2, 2-1 / Novak Djokovic reuşeşte break-ul în setul trei!

UPDATE 6-3, 6-2, 1-1 / Novak Djokovic îşi face şi el serviciul.

UPDATE 6-3, 6-2, 0-1 / Rafael Nadal începe bine setul trei pe propriul serviciu.


UPDATE 6-3, 6-2 / Novak Djokovic câştigă şi setul doi după 40 de minute de joc!

UPDATE 6-3, 5-2 / Novak Djokovic mai face un break! Va servi pentru setul doi!

UPDATE 6-3, 4-2 / Novak Djokovic îşi păstrează serviciul după un game foarte complicat.

UPDATE 6-3, 3-2 / Rafael Nadal îşi pierde serviciul.

UPDATE 6-3, 2-2 / Novak Djokovic îşi face şi el serviciu. Deocamdată, setul doi este echilibrat.

UPDATE 6-3, 1-2 / Rafael Nadal îşi ţine serviciul.

UPDATE 6-3, 1-1 / Novak Djokovic reuşeşte un game alb pe propriul serviciu.

UPDATE 6-3, 0-1 / Rafael Nadal începe bine setul secund şi îşi păstrează serviciul.


UPDATE 6-3 / Novak Djokovic câştigă primul set după 37 de minute de joc.

UPDATE 5-3 / Rafael Nadal reuşeşte şi el un game alb şi se apropie, însă Djokovic va servi pentru primul set.

UPDATE 5-2 / Novak Djokovic se apropie de a-şi adjudeca primul set.

UPDATE 4-2 / Rafael Nadal îşi face serviciul încă o dată.

UPDATE 4-1 / Novak Djokovic continuă să servească foarte bine şi se desprinde în prima manşă.

UPDATE 3-1 / Rafael Nadal obţine primul game al meciului pe propriul serviciu.

UPDATE 3-0 / Sârbul de pe primul loc îşi păstrează serviciul şi conduce deja cu 3-0.

UPDATE 2-0 / Novak Djokovic reuşeşte primul break al finalei!

UPDATE 1-0 / Novak Djokovic începe în forţă finala de la Melbourne, cu un game alb pe propriul serviciu.

UPDATE / Finala este pe cale să înceapă! Novak Djokovic va servi primul.


Totuşi, chiar dacă Nadal nu a pierdut niciun set până în finală, Djokovic porneşte cu un avantaj, fiind vorba despre meciurile disputate anterior, 52 la număr. Sârbul s-a impus de 27 de ori, iar ibericul de 25 de ori, construind o rivalitate uriaşă în tenis, exact aşa cum a declarat şi Nole la ultima conferinţă de presă de la Australian Open. “Nadal este cel mai mare rival din întreaga mea carieră. Ceea ce pot promite este că vom da amândoi totul pe teren. Am jucat de multe ori contra lor, au fost multe meciuri epice, cum ar fi cel din 2012, care a durat aproape şase ore (n.r. finala Australian Open 2012, câştigată de Djokovic). Sper că de aceasta dată nu va fi atât de lung jocul. El a impresionat pe parcursul turneului. Această finală vine la momentul perfect pentru fiecare dintre noi pentru că nici eu nu am jucat rău în ultimele două meciuri. Publicul va savura meciul” , a declarat Djokovic la Melbourne.

Novak Djokovic – Rafael Nadal Live Stream Online pe Eurosport de la ora 10:30

De partea cealaltă, Nadal are de partea sa încrederea uriaşă că poate obţine un nou titlu la Australian Open. El a trecut la Australian Open de Duckworth, Ebden, De Minaur, Berdych, Tiafoe şi Tsitsipas, pe când Novak Djokovic i-a învins pe Krueger, Tsonga, Shapovalov, Medvedev, Nishikori şi Pouille. Cei doi jucători au petrecut pe teren un timp relativ comparabil. Sârbul a stat 11 ore şi 59 de minute pe terenul de tenis, în timp ce ibericul a petrecut 12 ore şi 11 minute. Totuşi, Djokovic a beneficiat în sferturile de finală de abandonul lui Kei Nishikori.

Vezi finala Australian Open la masculin Live Stream pe FANATIK.RO

Novak Djokovic are în acest moment în palmares 14 titluri de Grand Slam (la egalitate cu Pete Sampras), în timp ce Rafael Nadal are 17 trofee cucerite în toată cariera. Sârbul de pe primul loc ATP s-a impus la Melbourne de șase ori, în timp ce spaniolul se poate lăuda cu un singur trofeu (cucerit în 2009). Ibericul de pe locul secund a disputat patru finale la turneul major de la Antipozi, însă are un singur titlul cucerit aici (după finala cu Roger Federer din 2009). Rafa a pierdut alte trei finale: cu Novak Djokovic (2012), Stanislas Wawrinka (2014) și Roger Federer (2017). Australian Open este singurul turneu de Grand Slam la care ibericul nu are mai multe titluri majore. El are 11 trofee la Roland Garros, trei la US Open și două la Wimbledon.