Sport

Djokovic se întoarce! Fostul lider mondial, din nou la antrenamente

Fostul lider mondial al circuitului ATP, Novak Djokovic, s-a întors la antrenamente în cursul acestei săptămâni, plănuind revenirea pentru startul sezonului viitor.
17.11.2017 | 15:15
Djokovic se intoarce Fostul lider mondial din nou la antrenamente
ADVERTISEMENT

Accidentat grav în sezonul 2017 şi fără meci jucat după sfertul de finală de la Wimbledon, când abandona în faţa lui Tomas Berdych, Novak Djokovic a reluat antrenamentele pentru a încerca revenirea în circuit la startul lui 2018. Jucătorul din Serbia a încheiat anul pe cea de-a 12-a poziţie a ierarhiei ATP, în ciuda faptului că nu a mai disputat vreun meci oficial din startul lunii iulie. 

O accidentare la cot, ce a persistat încă din startul sezonului l-a împiedicat pe Djokovic să repete în 2017 performanţele excelente din ultimii 6 ani, punând la un moment dat la îndoială chiar continuarea carierei jucătorului sârb, acum în vârstă de 30 de ani. Alături de Andy Murray şi Stan Wawrinka a fost unul dintre absenţii de marcă din partea secundă a acestui sezon, lăsând drum liber spre vârful ierarhiei unor jucători tineri precum Dominic Thiem sau Alexander Zverev

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic înapoi pe teren!

Rezident la Monte Carlo, “Nole” a reluat antrenamentele în cursul acestei săptămâni, în primă fază fiind vorba despre exerciţii de reacomodare, în special pentru a nu forţa cotul afectat de accidentare. Alături de un nou fizioterapeut, Ulises Badio, Djokovic pregăteşte revenirea în circuit în chiar prima săptămână a sezonului viitor. O certitudine în ceea ce priveşte staff-ul tehnic al sârbului pentru noul sezon, este păstrarea lui Andre Agassi în echipa sa. Djokovic si Agassi au început colaborarea la Openul Francez, în acest an, aceasta fiind de termen scurt din cauza problemelor fizice acuzate de sârb.

Fostul lider mondial are 68 de titluri în carieră, dintre care 12 de Grand Slam, fiind considerat de majoritatea experţilor drept cel mai aprig rival al duo-ului Roger Federer-Rafael Nadal, precum şi unul dintre cei mai buni jucători de tenis ai tuturor timpurilor

ADVERTISEMENT