News

Numirea Adinei Florea în fruntea SIIJ, amânată. Care sunt motivele

Autor: Daniel Șuta | 20.06.2019 | 16:51
Numirea Adinei Florea în fruntea SIIJ, amânată. Care sunt motivele
Adina Florea află luni dacă va fi șefa SIIJ. Sursa foto: Adevărul

Numirea procurorului Adina Florea în fruntea SIIJ (Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție) a fost amânată, după ce ministrul Justiției, Ana Birchall, a boicotat ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Ședința în care urma să fie numită Florea, cea care a luat punctajul maxim la interviul de zilele trecute, a fost marcată de absențe importante, printre care cea a ministrului Birchall.

Adina Florea află luni dacă va conduce SIIJ

Ședința CSM era programată pentru ora 12, însă, din lipsă de cvorum, aceasta a fost amânată pentru ziua de luni când, cel mai probabil, Adina Florea își va intra în funcție. Persoanele care au lipsit de la întrunirea de astăzi sunt, în frunte cu Ana Birchall, procurorul general Bogdan Licu, președintele ÎCCJ Cristina Tarcea, vicepreședintele CSM, Nicolae Solomon, judecătoarea Tatiana Toader, dar și judecătorul Bogdan Mateescu.

La interviurile pentru obținerea funcției de procuror șef al Secției care o investighează pe Laura Codruța Kovesi pentru neregularitățile comise pe vremea când conducea cu mână de fier Direcția Națională Anticorupție (DNA) au participat marți Adina Florea și Sorin Iasinovschi, Florea luând cea mai mare notă.

Ana Birchall a lipsit de la ședința CSM de astăzi, 20 iunie. Sursa foto: HEPTA.RO

Florea a luat cel mai bun punctaj la interviul de marți susținut în fața CSM

„Aş vrea să fac câteva referiri din activitatea practică desfăşurată până în prezent cu privire la modul în care ultima perioadă de timp s-a reflectat din nefericire asupra activităţii profesionale a judecătorilor. Am stat de vorbă cu foarte multe persoane, din foarte multe medii sociale, şi cu foarte mulţi magistraţi – şi mă refer aici la judecători.

Fără a furniza detalii care sunt nepublice din anchetele penale, tot pot să trag concluzia că ultimii ani au creat o situaţie de presiune asupra modului în care magistraţii – judecători şi-au desfăşurat activitatea”, a declarat Adina Florea după audierea de la CSM în urma căreia a luat 9,86 de puncte.

Iasinovschi a luat la același interviu 8,85 de puncte, iar Bogdan Pârlog s-a ”remarcat” cu un punctaj foarte mic, adică doar 3,25.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!