News

O nouă atenţionare meteo. ANM a emis coduri galbene de caniculă, ploi, vijelii și grindină

Coduri galbene emise de ANM. Care sunt zonele afectate de instabilitate atmosferică și caniculă.
12.08.2021 | 10:20
O noua atentionare meteo ANM a emis coduri galbene de canicula ploi vijelii si grindina
ADVERTISEMENT

Meteorologii au transmis două coduri de vreme rea pentru țara noastră. Sunt mai multe zone afectate de caniculă, ploi, vijelii și grindină.

Temperaturile pot atinge chiar și 37 de grade Celsius, conform anunțului făcut de meteorologi.

ANM a emis coduri galbene de caniculă, ploi, vijelii și grindină pentru mai multe zone

Vremea extremelor continuă, așadar, în țara noastră și în ziua aceasta, pentru că vom avea parte de căldură insuportabilă, dar și de precipitații torențiale în alte zone.

ADVERTISEMENT

Prima dintre atenționările meteo făcute de ANM este de instabilitate atmosferică. Acest cod galben este valabil în ziua de 12 august, de la ora 13:00 și până la ora 23:00.

Zonele afectate sunt Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în nordul Munteniei. Aici, vor avea loc ploi torențiale, descărcări electrice, dar și furtuni, grindină. Cantitățile de apă pot ajunge la 40 de l/mp.

ADVERTISEMENT

„În intervalul menționat, local în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în nordul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp”, a transmis ANM.

Județele afectate sunt Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Brașov și Vrancea.

Cod galben de caniculă emis de ANM. Ce zone sunt vizate de căldura extremă

Nu scăpăm de caniculă nici în ziua de joi, după cum au transmis meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie. Astfel, temperaturile ating iarăși valori foarte ridicate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, și disconfortul termic va fi unul accentuat, având în vedere faptul că pragul critic al indicelui temperatură-umezeală va fi depășit.

Temperaturile care vor fi înregistrate se vor situa în preajma valorile de 34 și 37 de grade Celsius. Zonele afectate sunt sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei.

ADVERTISEMENT

„În sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade”, a transmis ANM.

Județele care sunt vizate de acest cod galben emis de meteorologii ANM sunt cele din sudul țării. Este vorba despre Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

ADVERTISEMENT