Fotbal intern

Alte mari tragedii în fotbalul românesc. Ştefănescu şi Lucică Bălan, două legende care au cedat PSIHIC!

Vasile Turcu, fostul acţionar al echipei FC Dinamo Bucureşti, a încercat să-şi pună capăt zilelor miercuri dimineaţă, iar toată această poveste aduce aminte de mai multe tragedii similare...
02.03.2017 | 00:01

Vasile Turcu, fostul acţionar al echipei FC Dinamo Bucureşti, a încercat să-şi pună capăt zilelor miercuri dimineaţă, iar toată această poveste aduce aminte de mai multe tragedii similare din fotbal.

Bălan, drama grupului de la Sevilla

Lucian Bălan, fost câştigător cu Steaua al Cupei Campionilor în 1986, a decis să-şi pună capăt zilelor pe 12 noiembrie 2015. Şi decesul lui Dan Coe, fostul jucător al echipei Rapid Bucureşti, a fugit din România şi a murit pe 19 octombrie 1981, la doar 40 de ani, în RFG, la Koln. Oficial, acesta a fost găsit spânzurat, neoficial, se pare că ar fi fost ucis de Securitate.

Ştefănescu s-a aruncat de la etaj!

Alţi foşti fotbalişti au decis să-şi pună capăt zilelor aruncîndu-se de la etaj şi nu spânzurându-se. Costică Ştefănescu s-a aruncat de la etajul 6 al Spitalului Militar, pe 20 august 2013, iar această decizie a fost luată după ce s-a luptat o bună perioadă cu cancerul.

Doru Andreicuţi a trecut pe la Steaua şi Gloria Bistriţa, iar problemele cu alcoolul l-au făcut să se arunce de la etajul 4, pe 27 mai 1999. La acelaşi gest a apelat şi Vasile Chitaru, fost jucător la FCM Bacău, în 4 decembrie 2003.

1989, Borali

Fostul jucător al echipei Farul Constanţa şi Oţelul Galaţi, Surian Borali, a decis să se spânzure în 1989, toate acestea după ce familia lui nu a acceptat relaţia pe care o avea cu o româncă. Borali era tătar, iar familia nu era de acord ca el să nu aibă alături o femeie de aceeaşi origine.

Lupu şi Colţescu au scăpat

Alţi doi oameni din fotbalul românesc au scăpat după ce au încercat să se sinucidă. Dănuţ Lupu a vrut să se otrăvească în 1991, când era în închisoare în Grecia, fiind închis pentru că a acceptat ca locuinţa lui din Atena să ţină marfa racoltată de nişte hoţi. Fostul jucător al celor de la Rapid şi Dinamo a luat pastile, dar a fost salvat în ultimul moment.

download (1)

Arbitrul Sebastian Colţescu a încercat să se arunce de la etajul 3  al blocului în care locuia în 2008, iar Ion Crăciunescu, fost mare arbitru al României, dezvăluita că Sebastian Colţescu era la o a doua astfel de tentativă.

Bicfalvi şi-a găsit tatăl spânzurat

Eric Bicfalvi, fost jucător la FC Steaua Bucureşti şi FC Dinamo, şi-a găsit tatăl în ştreang. La 12 ani, pe când era acasă, în Carei, Satu Mare, internaţionalul român l-a găsit pe tatăl său, Alexandru, spânzurat. “L-a văzut astfel şi a rămas profund marcat pe viaţă. De atunci, a avut probleme psihice serioase. A fost crescut doar de mamă”, a spus Marcel Iancu, fostul preşedinte al echipei finanţate de Adrian Mititelu, Universitatea Craiova.