News

Obiceiul bizar pe care îl avea Nicolae Ceauşescu! Soţul Elenei Ceauşescu îi exaspera pe liderii lumii

06.07.2019 | 11:43
Obiceiul bizar pe care il avea Nicolae Ceausescu Sotul Elenei Ceausescu ii exaspera pe liderii lumii

Au ieșit la iveală noi detalii incredibile din viața lui Nicolae Ceaușescu, după mai bine de 30 de ani de la moartea sa. De-a lungul timpului, dictatorul român s-a aflat sub lupa curioșilor, dornici să îi descopere chiar și cele mai ascunse secrete. În rândurile următoare, FANATIK vă dezvăluie unul dintre cele mai bizare obiceiuri ale omului care a condus țara noastră în perioada comunistă, caracterizată drept Epoca de Aur.

Nicolae Ceaușescu era obsedat de puritatea hranei

Mai concret, Nicolae Ceaușescu era extrem de preocupat de hrana pe care o consuma, iar vizitele pe care le efectua frecvent în statele celorlați lideri comuniști ai vremii nu făceau nici ele excepție. De fiecare dată, dictatorul  avea grijă ca mesele sale zilnice să consume cele mai pure și sănătoase preparate.

Obiceiul fostului secretar general al Partidului Comunist Român se transformase cu timpul într-o adevărată obsesie, iritându-i inclusiv pe marii conducători ai statelor din Blocul Comunist. Când mergea în vizită, Ceaușescu prefera să-și aducă întreaga hrană, sucul de legume fiind nelipsit. În acest mod, se asigura că evită orice formă de hrană solidă.

Nicolae Ceaușescu, fostul lider al României comuniste. Sursa foto: Al Jazeera
Nicolae Ceaușescu, fostul lider al României comuniste. Sursa foto: Al Jazeera

Nici ceilalți dictatori nu duceau lipsă de ciudățenii

Astfel de obiceiuri ciudate erau frecvente în rândul tuturor dictatorilor din perioada comunistă. Spre exemplu, Kim Il-sung, cel care a condus Coreea de Nord din 1948 până în 1994,  cerea ca fiecare bob de orez care îi era servit să fie ales individual, punând totodată bazele unui întreg institut al cărui unic scop era dezvoltarea de modalităţi pentru prelungirea vieții liderului mult iubit.

Papa Doc, Francois Duvalier, preşedintele statului Haiti în perioada 1957 şi 1971, dezvoltase o adevărată obsesie pentru practicile voodoo, considerându-se spiritul morții din această cultură, Baron Samedi. O altă întâmplare mai puțin cunoscută este de momentul în care un lider al comunității i-a dezvăluit că un rival politic a fost transformat în câine negru. La auzul acestor vești, Duvalier a dat ordin ca toți câinii negri să fie uciși.