Sport

Pentru SIGLA cu leul, CS U îi oferă lui Mititelu 1.000.000 €

UPDATE Ora 22:30 /Olguţa Vasilescu a reacţionat pe facebook cu privire la răspunsul lui Mititelu: ...
20.11.2013 | 18:59

UPDATE Ora 22:30 /Olguţa Vasilescu a reacţionat pe facebook cu privire la răspunsul lui Mititelu:

“1 milion de euro înseamna mai mult decît 700.000, cu cît a luat el echipa şi dacă într-o lună nu pune cîteva milioane de euro, FC pune mîinile pe piept, dar… vorbim aici de Mititelu. La el, logica are altă logică… Mititelu a răspuns exact aşteptărilor mele, dar pe un ton mai reţinut, ca să nu-mi dea satisfacţia totală că-l cunosc prea bine. În rest, rămîne cum am stabilit: nu lasă echipa decît copiilor copiilor lui… Restul e can-can!”

UPDATE Ora 21:40 / Adrian Mititelu a răspuns negativ ofertei lui Adrian Andrici. Vezi mai jos comunicatul finanţatorului FC U Craiova:

“Domnule Andrici,

Dacă v-aţi dorit să investiţi în fotbal, ar fi trebuit să alegeţi calea onestităţii şi a FAIR PLAY-ului.
Un club de fotbal de tradiţie nu poate fi preluat prin furt de identitate, prin copiere, sau prin alt fel de abuzuri.
Mircea Sandu şi Federaţia nu pot oferi locuri în Liga a doua, deoarece fotbalul nu este afacerea privată a preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal.
Fotbalul, ca şi toate sporturile în general, au fost reglementate de stat într-un cadru de utilitate publică şi norme clare de funcţionare.

Ierarhia în fotbal este precum în viaţă, începem cu grădiniţa şi terminăm cu cele mai avansate studii, or dumneavoastră v-aţi trezit direct la liceu, ocolind cu bună ştiinţă şi fără pic de demnitate mai ales cei şapte ani de acasă.
Mircea Sandu a comis un grav abuz şi o mare crimă împotriva Universităţii Craiova (pentru asta fiind deja trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie) şi în goana lui disperată de a scăpa de gheara legii a avut nevoie de nişte mercenari pentru a-şi duce crima până la capăt.

Din păcate domnule Andrici, a-ţi achiesat la un plan diabolic de distrugere a unui club emblematic al sportului românesc.
Chiar dacă nu ştiţi prea multe despre clubul Universitatea Craiova, sunt convins că aţi auzit, pe ici – pe colo, că demnitatea şi onoarea au fost atuurile acestui spirit înainte de numeroasele trofee.
Echipa asta a fost iubită în primul rând pentru că nu a îngenuncheat niciodată în faţa sistemului, indiferent care a fost acela. S-a ridicat ca pasărea Phoenix chiar atunci când toţi îi cântau prohodul.

Universitatea Craiova este o stare de spirit pe care nu o veţi putea înţelege niciodată, domnule Andrici, nici dumneavoastră şi nici doamna Olguţa Vasilescu. Acest sentiment nu îl simt decât cei care o iubesc cu adevărat, care au plâns şi s-au bucurat pentru ea.

Eu, unul, am făcut foarte multe erori în fruntea acestui club, însă niciodată nu m-am gândit la altceva decât la binele acestui club. Pentru el am dat totul. Am cheltuit foarte mulţi bani, mult mai mult decât veţi avea dumneavoastră vreodată. Mi-am ipotecat toată averea pentru Universitatea Craiova şi am făcut-o cu inimă deschisă şi aş face-o şi mâine din nou.

Pentru Universitatea Craiova m-am umilit şi m-am implicat şi în campania electorală şi m-am rugat de craioveni să o voteze pe Olguţa Vasilescu pentru a câştiga fotoliul de primar, lucru care s-a şi întâmplat.
Pentru Universitatea Craiova am făcut viaţa familiei mele un calvar şi mi-am irosit cei mai frumoşi ani ai vieţii.

Propunerea dumneavoastră e una destul de lipsită de sens, având în vedere că vine după ce aţi făcut atât de mult rău acestui club, dar mai cu seamă înaintea unui meci care nu ar fi trebuit să se joace niciodată.

Din păcate, domnule Andrici, cei care v-au îndemnat sau poate chiar v-au scris textul nu v-au explicat şi că, pentru mine, Universitatea Craiova este atât de valoroasă încât nu poate fi cuantificată în bani şi că, indiferent de cât de multe alte zile grele îmi veţi face, situaţia nu se va schimba.

Jenant este faptul că, din graba de a face rău, aţi semnat un text prin care aţi afirmat că Fotbal Club U Craiova SA are 40 de milioane de euro datorie. Stimate domn, vă faceţi de râs, Fotbal Club U Craiova SA are maxim 4 milioane de euro la FISC şi încă circa 200 de mii de euro la terţi, însă Fotbal Club U Craiova SA are de recuperat de la FRF – LPF, Sandu – Dragomir circa 276 de milioane de euro. Suntem însă conştienţi că instanţa poate să admită o sumă mai mică decât pretenţiile noastre, dar suntem convinşi că va fi una importantă.

De asemenea, Fotbal Club U Craiova SA are de încasat 44 de milioane de euro de la statul român, despăgubiri conform Legii 10/2001. Ce-i drept, aceşti bani intră în discuţie după anul 2017, aşa cum a stabilit Guvernul Ponta în ultima reglementare în domeniu.

Aşa că, stimate domn, diferenţa între activul şi pasivul Fotbal Club U Craiova SA este substanţială în favoarea activului. În acest sens vă rog să încercaţi să verificaţi informaţiile pe care vi le dau trepăduşii de pe lângă dumneavoastră.

Ce este mai grav, domnule Andrici, este că, pe lângă faptul că sunteţi un demagog şi ipocrit, sunteţi şi un mincinos. Cunoaşteţi foarte bine că societăţile la care sunt acţionar deţin în municipiul Craiova amplasamente de 700 de mii de metri pătraţi de teren intravilan, iar acest teren valorează foarte mult, chiar dacă suntem într-o situaţie de criză.
Din dorinţa de a mă bloca, de a face rost de bani, mi-aţi blocat cel puţin două tranzacţii imobiliare în valoare de 7 milioane de euro, dumneavoastră şi partenera dumneavoastră, doamna Olguţa Vasilescu.
Prin Asociaţia pentru Protecţia Habitatelor Naturale, pe care o controlaţi direct şi indirect, mi-aţi creat litigii artificiale cu privire la dreptul de a construi şi, implicit, al dezvoltării imobiliare pe terenurile pe care le deţin.

Ştiţi foarte bine că, dacă nu mi-aţi fi blocat aceste tranzacţii care fac obiectul unui dosar care se află pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, astăzi Clubul Universitatea Craiova era de zece ori mai bine şi financiar decât clona pe care o deţineţi.

Vă atrag atenţia, domnule Andrici, că deja îmi datoraţi foarte mulţi bani pentru răul pe care mi l-aţi făcut, pentru faptul că îmi folosiţi ilegal investiţia de la stadionul “Ion Oblemenco”, pentru faptul că vă asumaţi istoria, culorile, numele Universităţii Craiova, pentru faptul că aţi batjocorit numele Universitatea Craiova.

Vă promit în mod solemn că veţi plăti într-un mod sau altul toată această notă de plată şi nu veţi scăpa nici în gaură de şarpe.

În încheiere, vă sugerez, domnule Andrici, să vă opriţi de îndată cu abuzurile împotriva Universităţii Craiova şi să înţelegeţi că niciodată nu veţi pune mâna pe acest brand şi că, prin ceea ce faceţi, veţi fi responsabil de evenimente greu de imaginat. Luaţi-vă echipa, mutaţi-o în alt oraş din România, eventual chiar la Mogoşoaia, acolo unde s-a şi înfiinţat. Universitatea Craiova are deja un plan de redresare total, plan care va fi pus în aplicare în această iarnă, iar în cadrul acestui plan nu pot fi incluse persoane care au lovit atât de josnic la temelia acestui club. Păstraţi-vă milionul pentru vremurile grele care vor veni.

Adrian Mititelu”

UPDATE Ora 20:45 / Maxima Sport, revista de casă a CS U Craiova, a oferit amănunte cu privire la oferta făcută de Adrian Andrici către Adrian Mititelu pentru fuziunea celor 2 echipe: “Singurul lucru de care sunt interesaţi investitorii CS U este stema cu leul, pe care o vor preluată alături de cea veche, tradiţională, a CS Universităţii. Cum stema nici măcar nu e pe numele clubului, ci pe al fiului lui Mititelu, aceasta poate fi preluată uşor, deci milionul de euro este (ce să vezi!) pentru Adrian Mititelu Jr.”

––––––

Adrian Andrici, finanţatorul CS U Craiova, a remis un comunicat de presă în care îi face o ofertă publică lui Adrian Mititelu pentru ca, cele două cluburi să fuzioneze, oferindu-i 1.000.000 de euro şi 20% din acţiunile din noul club pentru unirea celor 2 cluburi!

Vă redăm, mai jos, comunicatul integral al lui Andrici:

“Scrisoarea deschisă adresată de Adrian Andrici lui Adrian Mititelu (conţine oferta pentru fuziunea cluburilor şi explicaţii la acuzaţiile aduse CS Universitatea de-a lungul timpului)

Domnule Adrian Mititelu,

După cum aţi observat, CS Universitatea Craiova, clubul pe care îl reprezint şi în care am investit, a evitat, până acum, să răspundă atacurilor nefondate şi fără probe, de multe ori chiar murdare, lansate de conducerea FC Universitatea Craiova. Vom face o excepţie pentru a clarifica unele lucruri. Citiţi până la final, domnule Mititelu. Nu o să vă pară rău.

În primul rând, trebuie să ştiţi că dumneavoastră personal aţi contribuit la reînfiinţarea secţiei de fotbal în cadrul clubului de mare tradiţie CS Universitatea Craiova. Aflat la conducerea celei mai iubite echipe din România, aţi reuşit în doar câţiva ani să-i îndepărtaţi pe suporteri, să jigniţi jucătorii şi fostele glorii şi să stricaţi imaginea fotbalului craiovean, care în ultima vreme s-a confundat cu circul, scandalurile şi acţiuni specifice interlopilor (din care am aminti doar corecţiile fizice pe care bodigarzii dumneavoastră le-au aplicat unor jurnalişti). Totul a culminat cu mutarea echipei la Severin şi ulterior cu dispariţia ei. Sunteţi principalul vinovat, dacă nu cumva singurul, pentru distrugerea fotbalului craiovean.

Tocmai pentru ca fotbalul craiovean să renască, noi, investitorii de la CS Universitatea Craiova, am fost cei care am contactat-o pe doamna primar Lia Olguţa Vasilescu, propunându-i reînfiinţarea unei echipe la Craiova sub egida Clubului Sportiv, într-un moment în care oraşul nu avea nici fotbal, nici speranţa că acesta va reveni prea curând. Doamna Vasilescu ne-a refuzat categoric iniţial, spunând că va merge cu dumneavoastră până în pânzele albe. Din păcate pentru toată lumea, tot dumneavoastră aţi anulat şi această şansă, pornind un război crâncen cu Primăria din simplul motiv că reprezentanţii ei v-au cerut nişte garanţii de bun simţ, fără de care proiectul nu ar fi putut funcţiona. Jignit de faptul că vi s-a pretins seriozitate şi profesionalism, i-aţi asigurat pe cei de la Primărie că nu veţi mai face niciodată echipă de fotbal la Craiova. Şi nici nu aţi fi făcut-o, dacă Primăria nu ar fi luat decizia, forţată de împrejurări, să ne accepte oferta şi să reînfiinţeze echipa de fotbal în cadrul unui club în care ea a mai activat timp de multe zeci de ani şi care a reprezentat mereu sportul din oraş.

Ca să vă demonstrăm că suntem interesaţi de renaşterea fotbalului craiovean, noi, finanţatorii şi susţinătorii CS Universitatea Craiova, am hotărât, domnule Adrian Mititelu, să vă facem următoarea ofertă publică, sinceră şi bine intenţionată: pentru a pune punct războiului fratricid care a învrăjbit Craiova şi a îndepărtat mulţi suporteri de ambele echipe, HAIDEŢI SĂ FACEM DIN CELE DOUĂ UNIVERSITĂŢI UNA SINGURĂ! Vă oferim 20% din acţiunile clubului CS Universitatea Craiova – un procent egal cu al nostru, investitorii actuali. Restul de procente, 60%, vor fi listate la bursă în perioada imediat următoare.

De asemenea, vă oferim suma de 1.000.000 de euro pentru a vă duce mai departe războaiele în care v-aţi angrenat şi pentru a oferi clubului liniştea de care are nevoie pentru a face performanţă, aşa cum cu toţii ne dorim. Ştiţi la fel de bine ca noi că actuala dumneavoastră firmă nu mai poate fi salvată de la faliment, având, conform datelor publice de pe site-ul Ministerului de Finanţe, datorii în valoare de 173.818.533 RON (aproximativ 40 milioane euro), sumă care nu poate fi recuperată prin niciun plan de reorganizare financiară. Iar falimentul va însemna automat o nouă dezafiliere a echipei. În aceste condiţii, oferta noastră ni se pare mai mult decât corectă. 

Aşteptăm o reacţie din partea dumneavoastră până cel târziu la data de 1 decembrie 2013.

Cu speranţa unui răspuns pozitiv
Adrian Andrici (principalul investitor şi administratorul CS Universitatea Craiova)

PS – în final, pentru domnul Mititelu, dar mai ales pentru suporterii de pretutindeni ai Craiovei, vom încerca să răspundem, punctual, şi la unele acuzaţii venite din anturajul domnului Mititelu:

Am fost acuzaţi că facem afaceri cu statul ca să finanţăm echipa. Fals. Toţi banii investiţi în CS Universitatea Craiova sunt bani privaţi, iar acuzaţiile cum că nu ar fi aşa sunt tendenţioase şi nefondate.

Am fost acuzaţi că suntem ”echipa FRF-ului şi a lui Dragomir”. Fals. Garantăm că nici unul dintre investitori nu s-a întâlnit vreodată cu Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi cu nimeni din anturajul acestora.

Am fost acuzaţi că am primit fraudulos un loc în Liga II. Fals. Am beneficiat de un loc oferit de FRF oraşului Craiova ca o reparaţie morală pentru prejudiciile aduse fiecărui suporter craiovean prin dezafilierea echipei. Precizăm că acest loc a fost oferit comunităţii (nu dumneavoastră personal sau firmei dumneavoastră, domnule Mititelu) încă din anul 2012, înainte ca noi să visăm măcar la acest proiect.

Am fost acuzaţi că încercăm să furăm identitatea echipei domnului Mititelu. Fals. Echipa este asociata CS Universitatea Craiova, club cu o identitate puternică şi reprezentativ pentru oraş şi comunitate încă din 1948, fără întreruperi. Cum am fi putut juca sub o altă siglă? Cum am fi putut purta alt nume? Nici noi, nici dumneavoastră, domnule Mititelu, nu suntem hoţi de identitate. Patronăm două cluburi legitime, unul apărut în 1948 şi reactivat în 2013, după o pauză de mai bine de 20 de ani, celălalt, al dumneavoastră, înfinţat în 2002 şi fără legătură cu un altul, apărut la rândul lui în 1992.

Am fost acuzaţi că am venit la Craiova pentru a construi noul stadion prin firmele noastre. Fals. Nu activăm în domeniul construcţiilor şi (ca să repetăm ce-am spus) la punctul 1, nu avem nici un contract cu statul.

S-a indus ideea că Primăria şi Consiliul Local Craiova ar susţine financiar echipa. Fals. Clubul este susţint EXCLUSIV din fonduri private, iar dumneavoastră, domnule Mititelu, ştiţi asta mai bine decât oricine altcineva. Colaborarea cu Consiliul Local constă doar în punerea la dispoziţie a bazei sportive, acord în schimbul căruia clubul va ceda 10% din valoarea biletelor vândute către bugetul local. Deci patronii CS Universitatea nu iau bani de la contribuabili, domnule Mititelu, ci dimpotrivă, dau. Mai mult, o cotă parte din încasările clubului de fotbal e direcţionată pentru sprijinirea celorlalte secţii sportive din cadrul CS.

Domnul Mititelu şi acoliţii domniei sale ne-au acuzat că ne-am asociat imaginea cu oameni imorali, ba chiar cu infractori. Fals. Sau, dacă nu ne credeţi, iată o listă a „infractorilor“: Corneliu Stroe, Silviu Lung, Nae Ungureanu, Nicolae Tilihoi, Gheorghiţă Geolgău, Rodion Cămătaru, Sorin Cârţu, Ovidiu Stângă, Gică Craioveanu şi alţii. Pentru dumneavoastră poate aceştia sunt infractori, domnule Mititelu. Pentru noi, sunt nişte legende şi ne fac o deosebită onoare să fie alături de noi. Faptul că unii dintre ei au salarii, pentru că muncim împreună la renaşterea Ştiinţei, este cât se poate de normal într-o societate civilizată, domnule Mititelu. Să pui suflet în ceea ce faci (aşa cum o facem noi, la CS Universitatea Craiova) nu presupune să o faci gratis, cum vă place dumneavoastră să vă minţiţi angajaţii.

Am fost acuzaţi că am fi plătit pentru imnul ”Cântec pentru Oltenia”. Aceasta este, domnul Mititelu, cea mai grotescă minciună pe care aţi fi putut-o spune, pentru că nu ne-aţi jignit doar pe noi de această dată, ci pe însuşi Adrian Păunescu şi familia acestuia. Imnul oficial a reprezentat cel mai frumos cadou primit de această echipă de la renaşterea ei. Da, domnule Mititelu, ”cadou” înseamnă fără bani. Nu, domnule Mititelu, Andrei Păunescu nu a primit nici un leu, doar a făcut un gest firesc: s-a asigurat că legenda şi numele tatălui său sunt duse mai departe de un grup de oameni profesionişti şi bine intenţionaţi. Puteţi spune acelaşi lucru despre dumneavoastră şi cei care vă înconjoară? Şi, deşi Andrei Păunescu ne-a oferit exclusivitate în folosirea acestui imn, noi nu ne putem considera unicii lui deţinători, aşa că vom permite oricui să-l folosească, chiar şi dumneavoastră şi echipei dumneavoastră, domnule Mititelu. Aşa cum nouă ni s-a făcut cadou acest superb cântec, noi îl facem cadou mai departe, întregii Oltenii. Pentru că întreaga Oltenie şi o bună parte din restul României ţin cu Universitatea Craiova.

Sperăm doar că vom învăţa din greşelile trecutului şi, în al doisprezecelea ceas, ne vom înţelege cu toţii pentru ca Universitatea Craiova să nu mai fie târâtă în scandaluri, procese şi alte mizerii. Şi să fie UNA SINGURĂ, aşa cum e normal să fie. Iar aceea să nu fie nici echipa lui Mititelu, nici echipa doamnei Vasilescu, nici echipa lui Andrici. Ci echipa oraşului, a regiunii şi (mai ales atunci când o vom înscrie la bursă) a tuturor suporterilor ei.

PPS – la meciul de sâmbătă, atât eu cât şi ceilalţi investitori implicaţi în proiect vom ţine cu ambele Universităţi. Am vrea, dacă acest lucru ar fi posibil, ca ambele să joace în alb-albastru. Vom continua să ţinem cu ambele Universităţi până când, cu cooperarea şi chibzuinţa tuturor părţilor, Craiova va rămâne una singură.

Adrian Andrici”