Fotbal international

OFICIAL. Cauza morții lui Emiliano Sala. Cum a decedat fostul fotbalist în accidentul aviatic

11.02.2019 | 17:24
Englezii au dezvăluit cauza morții lui Emiliano Sala

S-a aflat cauza morții lui Emiliano Sala! Fostul fotbalist a decedat la vârsta de 28 de ani, după ce avionul care îl ducea la Cardiff a căzut în Canalul Mânecii, iar englezii au anunțat ce a dus la trecerea în neființă a argentinianului.

După ce corpul fostului fotbalist a fost scos din adâncuri, autoritățile engleze au aflat că Emiliano Sala a murit în urma unor lovituri puternice la cap și la corp. Echipa medicală care a analizat corpul post-mortem după ce acesta a fost descoperit pe fundul ocanului a reușit să il identifice pe Emiliano Sala cu ajutorul amprentelor.

Care a fost cauza morții lui Emiliano Sala

Pentru ca trupul neînsuflețit al lui Emiliano Sala să fie găsit și scos din adâncuri a fost nevoie de 300.000 de euro, sumă adunată cu ajutorul donațiilor făcute de oamenii din lumea fotbalului mondial, printre care s-a aflat și Ciprian Tătărușanu.

După ce corpul lui Emiliano Sala a fost scos din adâncuri, familia pilotului David Ibbotson, cel care este încă dispărut, presupus mort, în urma accidentului, a solicitat lansarea unei noi operațiuni de căutare. Pentru pilot s-au adunat peste 200.000 de euro. “Dacă ai speranța, nu trebuie să renunți! El nu ar înceta să mă caute”, a spus Danielle, fiica lui Ibbotson, la emisiunea Good Morning Britain.

Emiliano Sala în timpul unui meci jucat pentru Nantes

Avionul în care se afla Emiliano Sala s-a prăbușit pe 21 ianuarie

Avionul în care se afla Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson s-a prăbușit pe 21 ianuarie, în timp ce fotbalistul era transportat de la Nantes la Cardiff. Atacantul fusese cumpărat de gruparea din Premier League cu 17 milioane de euro de la francezi. După ce a semnat cu Cardiff, argentinianul a mers în Franța pentru a-și lua lucrurile și a-și lua la revedere de la foștii săi coechipieri. Autoritățile engleze au avut nevoie de două săpămâni pentru a găsi epava avionului în Canalul Mânecii, la aproximativ 30 de kilometri de insula Guernsey.