News

OFICIAL! Promisiunea Metrorex! Când va fi gata metroul din Drumul Taberei

04.06.2019 | 21:02
OFICIAL Promisiunea Metrorex Cand va fi gata metroul din Drumul Taberei

Vești bune pentru bucureșteni. După o perioadă îndelungată de amânări și promisiuni rămase fără rezultat, una dintre cele mai așteptate  stații de metrou din Capitală este aproape de finalizare. Anunțul a fost făcut chiar de directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu.

Când se va putea circula cu metroul în Drumul Taberei

Este vorba despre stația de metrou din Drumul Taberei, așteptată cu mare ardoare de numeroși locuitori ai Bucureștiului. Dincolo de faptul că le-ar fi extrem de utilă celor care locuiesc în cartier, aceasta ar contribui semnificativ și la fluidizarea traficului din zona respectivă.

Deși construirea sa trebuia finalizată încă din anul 2015, numeroasele promisiuni făcute de-a lungul timpului de miniștrii care s-au perindat la Transporturi s-au concretizat, făcând ca metroul din Drumul Taberei să devină un adevărat mit urban. De data aceasta, însă, este oficial. „Magistrala 5 de metrou, cu secţiunea Drumul Taberei – Eroilor, va fi gata în luna decembrie” , a declarat Dumitru Șodolescu pentru Ziarul Financiar.

Metrorex vrea să modernizeze Magistrala 2. Sursa foto:antena3
Metrorex vrea să modernizeze Magistrala 2. Sursa foto:antena3

Metrorex are planuri ambițioase

Stația din Drumul Taberei nu este singurul proiect anunțat de Metrorex în viitorul apropiat. Directorul general al companiei susține că, în cursul anului 2019, vor fi lansate o serie de programe de investiții în valoare totală de 5,1 miliarde de lei. Unul dintre acestea este destinat Magistralei 2 de metrou şi vizează problema întârzierilor reclamate de călători în ultimele luni.

Avem un proiect de investiţii pentru Magistrala 2. Licitaţia a fost încărcată ieri în SEAP. Înlocuim calea de rulare pentru că este uzată, instalaţiile sunt vechi, unele de 30 de ani şi apar în mod inevitabil defecţiuni, dar ce trebuie să perceapă publicul călător este că Metrorex se preocupă şi modernizează magistrala” , a mai spus Dumitru Șodolescu.