News

OFICIAL! Se renunță la ora de vară în Uniunea Europeană. De când intră în vigoare măsura

26.03.2019 | 17:08
OFICIAL Se renunta la ora de vara in Uniunea Europeana De cand intra in vigoare masura
ADVERTISEMENT

Renunțarea la ora de vară în Uniunea Europeană a fost votată! Eurodeputații au votat în cursul zilei de marți, cu o largă majoritate, astfel că 410 de eurodeputați au votat pentru această propunere, 192 au votat împotrivă, iar restul de 51 s-au abținut, conform Agerpres. Ce declarația a făcut președintele Jean-Claude Juncker privind situația orei? Ora de vară, în România, a fost itntrodusă în 1932 și a funcționat până în 1939 în fiecare an între prima duminică din aprilie(în 1932: 22 mai), la orele 00:00 și prima duminică din octombrie, respectiv 01:00.

S-a votat renunțarea la ora de vară în UE

Statele membre UE vor renunța la schimbarea orei de vară și vor urma să decidă dacă preferă sau nu să rămână la ora standard de iarnă ori să țină permanent ora de vară. Acestea trebuie să informeze Comisia Europeană asupra alegerii înainte de aplicarea măsurii în aprilie 2020.

ADVERTISEMENT

Propunem renunţarea la schimbarea sezonieră a orei începând cu anul viitor. Acest calendar foarte ambiţios va permite cetăţenilor să beneficieze de această măsură fără întârziere. În prezent invităm statele membre şi întreprinderile să facă pregătirile necesare pentru a asigura o abordare coordonată în întreaga UE”, a declarat Violeta Bulc, comisar pentru transporturi.

UE a decis să renunțe la ora de vară!
UE a decis să renunțe la ora de vară!

Jean-Claude Juncker, despre schimbarea orei de vară:”Europenii trebuie să schimbe ora de două ori pe an”

“Cu toţii afirmăm în discursurile noastre că dorim să acţionăm la nivel macro în chestiunile de importanţă majoră şi la nivel micro în chestiunile de importanţă minoră. Dar nu există aplauze atunci când legislaţia UE prevede faptul că europenii trebuie să schimbe ora de două ori pe an. Astăzi, Comisia propune schimbarea acestei situaţii. Schimbarea orei trebuie să înceteze. Statele membre ar trebui să decidă singure ca cetăţenii lor să trăiască în condiţii de oră de vară sau de iarnă. Este o chestiune de subsidiaritate. Mă aştept ca Parlamentul şi Consiliul să împărtăşească acest punct de vedere şi să găsească soluţii care funcţionează pentru piaţa noastră internă. Suntem în întârziere!”

ADVERTISEMENT