Fotbal international

Marele secret al lui Ole Gunar Solskjaer. L-a pus în aplicare imediat după ce a ajuns la Manchester United

05.01.2019 | 16:58
Marele secret al lui  Ole Gunar Solskjaer La pus in aplicare imediat dupa ce a ajuns la Manchester United

Manchester United este efectiv altă echipă cu norvegianul Ole Gunnar Solskjaer pe bancă şi multă lume s-a întrebat care este secretul numărului mare de goluri marcat de la venirea sa. Diavolii roşii au redevenit o teroare pentru defensivele adverse. În doar patru meciuri de campionat și unul de Cupă nu doar că s-au înregistrat succese pe linie, dar nu a existat nici un meci câştigat la limită şi cu chinuitorul şi totodată plictisitorul 1-0 din perioada Jose Mourinho, atunci când United lua cele trei puncte.

5-1 la Cardiff, chiar la debutul său ca antrenor la echipa unde a cunoscut gloria ca jucător, 3-1 cu Huddersfield, 4-1 cu Bournemouth, 2-0 la Newcastle și 2-0 cu Reading în Cupa FA sunt scorurile reuşite de Manchester United sub bagheta norvegianului. OK, sunt succese obţinute în faţa unor adversari inferior valoric, fără discuţie, dar modul categoric în care au fost realizate, în comparaţie cu jocul extrem de sărac în faze ofensive prestat în perioada Mourinho arată că fotbalul ofensiv, fotbalul de spectacol s-a întors pe Old Trafford şi asta place enorm fanilor.

Tactica lui Solskjaer a cuprins şi marele secret al schimbării în bine în jocul lui United

În opinia specialiştilor marele secret al schimbării la faţă a jocului alb-roşiilor, meritul exclusiv al tacticii gândite de Solskjaer, îl reprezintă implicarea masiv în faza ofensivă a celor doi fundaşi laterali. Aât Ashley Young, cât şi Luke Shaw se străduie cât mai mult să se integreze în noul stil de joc al echipei, dar cel care face acest lucru de minune este Diogo Dalot, care a devenit efectiv un adevărat piston neobosit, care sprijină enorm construcţia pe partea unde urcă permanent. Şi jucătorii îl susţin, le place noul stil de joc, unii lansând atacuri directe către fostul antrenor.

Solskjaerspune că acesta este fotbalul modern, sistemul de joc pe care se străduie să îl implementeze t mai repede şi mai bine echipei sale. El explică modul în care gândeşte strategia la fiecare partidă, în funcţie şi de particularităţile de joc ale adversarului. “Când joc în faţă cu Mata şi Lingard ştiu că ei au obiceiul de a intra mult în interiorul terenului, la combinaţii, nu stau acolo pe benzi. E clar că pentru ca ei să poată face această mişcare e nevoie ca fundaşii laterali să îi suplinească pe locurile pe care ar fi trebuit să se afle ei iniţial.

Norvegianul îşi explică modul în care îşi aşează echipa pe teren

Dacă în schimb îi folosesc pe Rashford şi Martial, fotbalişti care ştiu să se descurce în dueluri unu la unu şi chiar le place această provocare, atunci urcările lateralilor le vor oferi mai multă forţă, pentru că vor fi mereu dublaţi îndeaproape. În fotbalul de astăzi nu mai poţi domina jocul, nu mai poţi marca goluri şi nu mai poţi avea rezultate dacă nu ştii cum să îi capacitezi la maxim pe cei doi fundaşi laterali. Vrei posesie, vrei pressing înalt, aproape de sau chiar în jumătatea adversă, atunci cei doi fundaşi de bandă nu mai trebuie să joace în faţa careului lor ci să urce cât de sus e posibil”.

Secretul golurilor multe marcate de Manchester United cu Ole Gunnar Solskjaer pe bancă. Bucuria jucătorilor după unul din cele 14 goluri reuşite în patru partide de campionat

Publicul iubeşte această filozofie de joc ofensiv adusă de cel supranumit pe când se afla în atacul lui United, dirijat de legenda clubului, scoţianul Sir Alex Ferguson, drept Ucigaşul cu faţă de copil. Şi nu uită acel memorabil final de meci din finala Champions League cu Bayern Munchen, când mai erau doar câteva zeci de secunde până la final şi germanii aveau 1-0, dar două goluri fulger, marcate de Solskjaer şi Sheringham au adus cea mai frumoasă noapte albă la Manchester şi disperarea la cote maxime la Munchen.