News

Olimpiu Moruțan, poza din copilărie de un milion de like-uri! A cerut autograf unui căpitan al Stelei!

19.08.2018 | 20:14
Olimpiu Morutan poza din copilarie de un milion de likeuri A cerut autograf unui capitan al Stelei

Olimpiu Moruțan, poza de un milion de like-uri. Actuala mină de aur a lui Gigi Becali, Olimpiu Moruțan, avea în copilărie un jucător pe care îl aprecia foarte mult, dar cu care nu a apucat să se intersecteze pe gazon. Deși erau șanse destul de mari ca ei să se afle față în față pe un teren de fotbal într-un meci oficial.

Omul cu care Olimpiu Moruțan s-a fotografiat pe când avea 12 ani este un nume important în istoria echipei pentru care „Oli” joacă acum. Este vorba despre Alex Bourceanu, chiar căpitan al roș-albaștrilor la un moment dat, aflat acum într-un moment de răscruce al carierei, după ce a jucat ultima oară la Arsenal Tula.

Olimpiu Moruțan, poza de un milion de like-uri. Se întâmpla pe 27 aprilie 2011

FANATIK.RO a intrat în posesia unei fotografii-document, cu micuțul Olimpiu Moruțan, copil de mingi la partida dintre Universitatea Cluj și Politehnica Timișoara, scor 1-2, ce a avut loc la Mediaș, pe data de 27 aprilie 2011. Este sezonul în care Timișoara lui Marian Iancu s-a luptat la titlu și l-a ratat pe final în fața Oțelului Galați, condus de Dorinel Munteanu.

Caseta meciului Cluj - Timișoara la finalul căruia Olimpiu Moruțan l-a oprit Alex Bourceanu pentru o fotografie și un autograf
Caseta meciului Cluj – Timișoara la finalul căruia Olimpiu Moruțan l-a oprit Alex Bourceanu pentru o fotografie și un autograf. Sursa: soccerway.ro

În 2011, Alex Bourceanu juca la Timișoara, era al doilea sezon la violeți, și purta numărul 55. Erau nume grele în cele două formații, golurile fiind marcate de Claudiu Niculescu pentru U Cluj, respectiv Dan Alexa și fundașul stânga Ignatijevic pentru formația antrenată de cehul Dusan Uhrin. La „studenții” Clujului tehnician era fostul secund al echipei naționale, acum principal la Chiajna, Ionuț Badea.

La finalul acelei întâlniri, Olimpiu Moruțan, 12 ani, copil de mingi și junior la dragostea sa numită Universitatea Cluj, a dorit să facă o fotografie alături de Alex Bourceanu, pe care îl aprecia foarte mult. Pentru implicarea extraordinară din teren, pentru pasiunea pe care Alex o punea în fiecare duel și fiecare partidă.

Olimpiu Moruțan (dreapta), împreună cu Alex Bourceanu. În spate se vede și Dan Alexa care ieșea de pe teren
Olimpiu Moruțan, poza de un milion de like-uri, alături de Alex Bourceanu, jucătorul Timișoarei în aprilie 2011

Olimpiu Moruțan e marele pariu al lui Gigi Becali!

Copilul Moruțan s-a pozat cu viitorul căpitan stelist, căruia i-a luat și un autograf. Așa cum a făcut și cu Dan Alexa, care se vede pe fundal, pregătit să părăsească terenul după acea victorie în care el a și deschis scorul.

Peste ani, Olimpiu Moruțan a ajuns să îmbrace tricoul roș-albastru pe care l-a purtat și Alex Bourceanu. Au trecut, de fapt, 7 ani și câteva luni de la acea poză realizată la Mediaș și cu care Moruțan se mândrește și acum. Dar prezentul spune altceva.

În acest moment, Olimpiu Moruțan a devenit marele pariu al lui Gigi Becali. Patronul FCSB este convins că va ajunge să cîștige zeci de milioane de euro de pe urma jucătorului adus de la FC Botoșani și care începe, încet-încet, să-și găsească loc printre titularii echipei lui Nicolae Dică. De fapt, Olimpiu Moruțan este și coperta revistei FANATIK din luna august, care se află deja pe piață și care are un titlu incitant: „Cum vrea Gigi să-l facă pe Moruțan de 200 de milioane de euro!”

„Moruțan s-a şcolit singur, e conştient că nu poate să dea gol şi vrea să exerseze lovituri. Stă şi după antrenament. Când a venit la Steaua, a mai slăbit 5 kg. Acum, e ascuţit de muncă. În 2-3 ani, la 22 de ani, o să fie adevărat mare, mare” – Gigi Becali

700.000 de euro i-a plătit Becali Botoșaniului pentru Olimpiu Moruțan, acesta fiind primul transfer al FCSB pentru sezonul actual, făcut încă din decembrie 2017!