Fotbal intern

De ce nu a mers omul lui Petrescu la CFR: “Îmi dădeau foc la casă!”

Cristi Pojar a lucrat cu Dan Petrescu mai bine de 10 ani şi a mărturisit că din dragoste pentru fanii lui U Cluj nu a dorit nici măcar să ia în calcul o posibilă colaborare cu "Bursucul" la CFR...
14.06.2017 | 00:00
De ce nu a mers omul lui Petrescu la CFR Imi dadeau foc la casa

Cristi Pojar a lucrat cu Dan Petrescu mai bine de 10 ani şi a mărturisit că din dragoste pentru fanii lui U Cluj nu a dorit nici măcar să ia în calcul o posibilă colaborare cu “Bursucul” la CFR Cluj. Acesta a povestit pentru FANATIK. RO despre experienţa trăită alături de fostul internaţional, dar şi despre mesajele primte de la ultraşii “Şepcilor Roşii”

Eşti unul dintre oamenii pe care Dan Petrescu s-a bazat enorm, de ce nu mai faci parte din staff-ul său?

Asta e viaţa! Totul are un început, dar evident că trebuie să aibă şi un sfârşit. Dan Petrescu rămâne fratele meu, dar a trebuit să pun punct colaboării cu el înainte de experienţa lui din China.

Nu crezi că avea mare nevoie de tine acum la CFR?

Unde? La CFR? Eu cred că tu glumeşti, nu? Păi cum crezi că puteam să mă duc eu la CFR Cluj când suporterii mă consideră pe mine un simbol al lui U?  Îmi dădeau foc la casă dacă făceam aşa ceva. Însă te asigur că nu mă duceam nici dacă Dan Petrescu se ruga de mine două luni, Nu puteam să îi trădez pe fanii lui U. Ei vor rămâne toată viaţa în inima mea. Nu pot să uit spectacolul pe care l-au făcut la meciul meu de retragere. Le mulţumesc încă o dată pentru modul în care m-au făcut să mă simt atunci. Însă vreau să îţi spun că după ce s-a aflat că Dan Petrescu vine antrenor la CFR am primit zeci de mesaje de la suporterii lui U. Aceştia îmi spuneau să nu care cumva să îmi treacă prin cap să mă duc la CFR. I-am asigurat că nu voi face aşa ceva şi nici nu îmi trece prin cap.

“Dan nici nu a mai avut curajul să îmi propună”

 Dan Petrescu nu a propus nici măcar în ultimul moment să mergi cu el la CFR Cluj?

Hai să îţi spun de la început cum a stat treaba. Eu cu Dan Petrescu am colaborat mai bine de 10 ani foarte bine, dar am simţit că e timpul să mă opresc înainte de experienţele lui de la ASA şi din China. Familia a contat enorm pentru mine. Fiecare îşi lua soţia prin ţările pe unde mergeam, dar eu nu puteam să fac acest lucru. Eu aveam şi am mai multe afaceri de administrat în Cluj, iar soţia mea trebuia să rămănă acasă să se ocupe de ele. Într-un final am decis să pun punct, deşi Dan a tot tras de mine să continuăm. Şi când a plecat în China tot mă ruga să merg cu el.

Dar Dan a insistat să mergi acum cu el la CFR?

Dan Petrescu nici nu mi-a propus aşa ceva. El ştia ce discuţii am avut noi în cazul în care vreodată ar prelua pe CFR în România. I-am spus încă de acum patru-cinci ani că dacă o să aibă această posibilitate eu o să mă retrag din colaborarea cu el. Nu puteam să îi trădez pe fanii lui U Cluj şi nici nu doream să risc să iasă scandal în Cluj. Probabil că unii prieteni comuni i-au sugerat lui Dan să mă ia acum cu el la CFR, dar Dan a respins din start varianta asta. M-am întâlnit cu el la Cluj în ziua meciului România -Polonia. Însă nu mi-a propus deloc să fac parte din staff-ul său. Ştia bine el ce ştia. Niciodată nu s-a pus problema de bani sau de prime în relaţia mea cu el.  Nu am avut astfel de probleme. Am discutat cu el alte lucruri legate de fotbal, nici vorbă de vreo ofertă de la CFR. Voi rămâne cu amintirile frumoase legate de colaborarea mea cu Dan Petrescu.

Cine este Cristi Pojar-fost fundaş stânga

A jucat pentru U Cluj 12 ani

194 de meciuri

8 goluri