News

OMV, prima victimă a politicilor guvernamentale! Compania îşi mută o parte din servicii la Viena

19.05.2019 | 14:38
OMV prima victima a politicilor guvernamentale Compania isi muta o parte din servicii la Viena

Grupul energetic austriac OMV a devenit prima victimă a politicilor guvernamentale! Astfel, compania a anunțat că a luat decizia de a-și muta operațiunile din domeniul financiar, personal şi IT pentru întregul concern la sediul general de la Viena. Mesajul a fost transmis chiar de Rainer Seele, directorul general de la OMV. Acesta a precizat că peste 250 de oameni vor ajunge în Austria, în urma relocării.

OMV, prima victimă a politicilor guvernamentale!

“Vestea bună este că vom aduce peste 250 de angajaţi foarte bine calificaţi la sediul central de la Viena. Am decis că managementul datelor OMV şi dezvoltarea în domeniul digitalizării ar trebui să se deruleze la Viena”, a declarat Seele într-o conferinţă de presă susținută alături de cancelarul austriac, Sebastian Kurz. Directorul OMV a precizat că acest proces ar urma să fie implementat treptat până la finele lui 2020.

Condițiile fiscale favorabile din Austria au dus la această decizie, a recunoscut șeful OMV care, totuși, a ținut să specifice clar că dificultăţile cu care se confruntă în prezent grupul austriac în relaţia cu Guvernul României nu au jucat un rol important atunci când s-a stabilit relocarea oamenilor. “Aceasta este o decizie pentru Austria şi nu o decizie care a fost luată împotriva unei alte locaţii”, a spus Rainer Seele.

OMV, prima victimă a politicilor guvernamentale! OMV
Grupul OMV este nemulțumit de politicile guvernamentale din România. Sursă foto – captură site OMV

Dialog intensiv cu guvernul României pentri o nouă investiție

De remarcat că până în momentul în care s-a ajuns la acest numitor comun, toate serviciile de suport, respectiv IT, contabilitate, HR pentru tot grupul OMV se asigurau de la Bucureşti, printr-o entitate afiliată OMV Petrom, denumită OMV Petrom Global Solutions. Acum, rămâne de văzut câte dintre acestea vor mai rămâne în capitala României. Un lucru este clar – până acum nu se cunoaşte câţi dintre angajaţii de la Bucureşti vor fi relocaţi la Viena.

Rainer Seele a mai spus că divizia OMV Petrom este într-un “dialog intensiv” cu Guvernul României pentru a putea lua o decizie finală a investiției în proiectul Neptun. “Petrom spune că, pe bazele actuale, nu poate lua încă o decizie finală de investiţie”, a mai adăugat Seele care a subliniat faptul că este nevoie de o mai mare securitate cu privire la fiscalitate, de o piaţă a gazelor liberă şi de cele mai mici restricţii posibile cu privire la exporturile de gaze naturale.

 

 

Tags: