Sport

Opt campioane diferite în ultimii doi ani la turnee de Grand Slam! Doar Halep şi Serena Williams au jucat trei finale

09.09.2018 | 16:07
Opt campioane diferite in ultimii doi ani la turnee de Grand Slam Doar Halep si Serena Williams au jucat trei finale

Cu succesul puţin scontat la începutul competiţiei al japonezei Naomi Osaka la US Open în ultimii doi au fost opt câştigătoare diferite la turneele de Grand Slam. O situaţie inedită în circuitul feminin, care vrea să demonstreze faptul că la acest moment am depăşit acele perioade în care apărea un lider autoritar, care să acapareze momentele cheie ale anului în tenisul feminin. Ultima care a reuşit acest lucru este Serena Williams. Odată cu problemele personale apărute în viaţa sportivei americance şi cu cazul de dopaj al Mariei Şarapova s-a creat un adevărat hiatus la capitolul dominaţie în turneele de Grand Slam. CLICK SUS GALERIE FOTO

Cele opt câştigătoare diferite în cei doi ani sunt tocmai expresia vidului de putere al unei jucătoare care să impună respect, să creeze o distanţă reală între ea şi restul lumii. Simona Halep este lider mondial de foarte multă vreme, dar nu are în palmares decât un suces din cele opt posibile. Totuşi, cazul Simonei Halep şi al Serenei Williams merită o atenţie specială, în sensul în care doar ele două sunt, totuşi, cele care au reuşit să iasă mai mult în prim-plan.

Opt campioane diferite, există un evident vid de putere a unui lider gen surorile Williams

Serena este chiar un caz special. A dominat de o manieră categorică ani buni, pentru ca din 2017 să înceapă să apară problemele. Mai întîi o lungă accidentare, apoi a rămas însărcinată şi a dat naştere unei fetiţe. Perioade lungi de stop pentru o sportivă, mai ales pentru una ajunsă acum la 36 de ani şi totuşi, chiar şi cu aceste blocaje Serena are un succes, în ianuarie 2017, la Australian Open în finala în familie cu sora sa mai mare Venus şi două finale pierdute în acest an, la Wimbledon, în faţa lui Angelique Kerber şi acum la US Open, în faţa niponei Naomi Osaka.

La egalitate cu Serena, dar fără a fi avut problemele acesteia, se află actualul lider mondial, Simona Halep. Românca s-a impus anul acesta în finala de la Roland Garros, la a treia încercare şi este singura care a fost extrem de aproape să bifeze două succese în Grand Slam-uri în aceşti doi ani, pierzând de o manieră incredibilă finala din 2017 de pe zgura pariziană în faţa Jelenei Ostapekno de la 1-0 la seturi, 3-0 şi 40-0 pe serviciul letonei în setul secund! Simona este egala Serenei, adică la sucesul din acest an de la Roland Garros se adaugă tot două finale pierdute, cea de anul trecut de la Roland Garros, mai sus amintită şi cea din acest an de la Australian Open, meciul dramatic cu daneza Caroline Wozniacki.

Opt campioane diferite la Grand Slam-uri în ultimii doi ani. Serena a avut multe probleme personale, dar totuşi a învins la Australian Open în 2017 şi a mai jucat anul acesta două finale
Opt campioane diferite la Grand Slam-uri în ultimii doi ani. Serena a avut multe probleme personale

Doar Sloane Stephans a mai bifat două finale, cea câştigată la US Open în 2017 cu o altă americancă, Madison Keys şi finala 2018 de la Roland Garros, pierdută în faţa Simonei Halep. În rest câte un succes izolat, fără a mai juca altă finală, pentru Jelena Ostapenko, Garbine Muguruza, Caroline Wozniacki şi Naomi Osaka. Şi o menţiune pentru veterana circuitului, sora mai mare a Serenei, Venus Williams, care a fost un lider mondial autoritar înaintea surorii sale. Venus a ajuns în 2017 în două finale, ambele pierdute, la Australian Open şi la Wimbledon.