News

Opt stații regionale Digi24 se închid, după ce licența le-a fost retrasă de CNA

26.03.2019 | 12:07
Opt stații regionale Digi24 se închid, după ce licența le-a fost retrasă de CNA
Digi24 închide cele opt stații locale

Digi24 rămâne fără televiziunile locale. Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat cererea postului de televiziune de a retrage cele opt licențe regionale. Astfel, canalul de știri rămâne fără stațiile locale din Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea și Timișoara.

Digi24 renunță la posturile locale în ultima săptămână din martie

Licențele fuseseră primite în februarie 2012, iar acum Digi a decis să renunțe la ele, invocând motive de eficientizare ale costurilor. Conform informațiilor deținute de paginademedia.ro, posturile locale își vor înceta emisia în data de 27 martie 2019. Decizia de închidere a venit la începutul lunii februarie.

Tot atunci, postul de televiziune controlat de Zoltan Teszari a luat decizia de a pune pe liber mai mulți angajați ai postului, printre care și nume celebre, precum Tudor Mușat sau Adriana Nedelea. Reprezentanții Digi | RCS & RDS spuneau că se vor concentra mai mult pe redacția centrală și pe rețele de corespondenți locali din țară.

Tudor Mușat, una dintre “victimele” procesului de eficientizare de la Digi 24

 

Decizia Digi 24 are la bază eficientizarea activităților

„Digi | RCS & RDS demarează un proiect de eficientizare a activităților din trustul media Digi | RCS & RDS va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităților din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea rețelei de corespondenți locali din țară și în consolidarea redacției centrale a postului Digi 24”, se arăta într-un comunicat de presă al companiei.

Postul de televiziune spunea atunci că decizia renunțării la posturile locale vine în contextul în care “piața media și comportamentul de consum al publicului telespectator s-au modificat semnificativ, o parte din public migrând spre conținuturile difuzate online sau multi-platformă.”

Conform informațiilor furnizate de trustul Digi | RCS & RDS, procesul de eficientizare va duce la mărirea echipelor de corespondenți. Ar urma să fie 18 echipe (față de 12 cât sunt în prezent) care să acopere actualitatea din mai multe județe. De asemenea, la redacția centrală ar urma să fie aduși jurnaliști și tehnicieni din studiourile locale.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri