News

Organizația Mondială a Sănătății a spulberat mai multe mituri referitoare la COVID-19. Ce ne recomandă specialiștii

16.04.2020 | 15:35
Organizatia Mondiala a Sanatatii a spulberat mai multe mituri referitoare la COVID19 Ce ne recomanda specialistii
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății a spulberat mai multe mituri care circulau în rândul oamenilor referitor la COVID-19. Specialiștii au determinat în ce măsură rețelele 5G ajută la răspândirea virusului sau cât de mult ajută să ne ținem respirația pentru 10 secunde.

Mituri spulberate despre COVID-19

OMS s-a văzut nevoită să reacționeze după ce oamenii au căzut în ultima perioadă în capcana știrilor false, menite să creeze confuzie în rândul populației în plină pandemie de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Iată care sunt principalele mituri demontate de cei de la Organizația Mondială a Sănătății:

Rețelele 5G nu răspândesc COVID-19, contrar informațiilor false care circulă în societate. Drept exemplu, COVID-19 este prezent în foarte multe țări unde nu există rețele 5G. COVID-19 se răspândește de la om la om, nu prin rețeaua 4G sau 5G.

Expunerea la soare, la temperaturi mai mari de 25 grade Celsius, nu te scapă de coronavirus. Virusul atacă oamenii indiferent de vreme, de frig sau de căldură. Țări cu vreme de peste 30 de grade Celsius au o reală problemă cu coronvairus.

ADVERTISEMENT

Dacă ai coronavirus, nu înseamnă că ești infectat pe viață. Majoritatea pacienților își revin în urma tratamentului, boala nu rămâne în organism o veșnicie.

Cine își poate ține resprația mai mult de 10 secunde nu înseamnă că este 100% sănătos, cu toate că această teorie circulă pe internet. Exercițiile de respirat sau ținerea respirației sunt irelevante în depistarea coronavirus și, mai mult, pot fi periculoase pentru organism.

ADVERTISEMENT

Alcoolul nu omoară coronavirusul din Wuhan, orice s-ar spune. Din contră, consumul excesiv dăunează grav sănătății și poate provoca mari complicații de sănătate.

Vremea rece și zăpada nu omoară coronavirusul chinez. Temperatura medie în corpul omenesc variază între 36.5 – 37 grade Celsius indiferent de vremea de afară. Singura metodă de a ne proteja de coronavirus e să ne spălăm pe mâini.

ADVERTISEMENT

O baie caldă nu ajută să scăpăm de coronavirus. Temperatura corpului nu scade și nici nu urcă în funcție de temperatura din apă, decât dacă e extremă. În acel caz, ne putem alege cu arsuri grave pe piele, deci nu este recomandat să apelăm la acest remediu.

COVID-19 nu este transmis de țânțari. Orice s-ar spune, nu există nicio dovadă că țânțarii ar putea transmite această boală.

Lampa cu UV (ultraviolete) poate distruge coronavirusul, însă este riscant să le folosim pe propria piele pentru că ne vom distruge organismul.

Dacă ne stropim cu alcool sau alte soluții dezinfectante, scăpăm de coronavirus? Răspunsul e un categoric NU! Virusul „locuiește” în interiorul organismului, nu în exterior. Riscăm să ne ardem pielea în acest mod.

Usturoiul este o mâncare sănătoasă, însă nu există nicio dovadă că ar ajuta în combaterea coronavirus. Cu toate acestea, usturoiul nu poate strica dacă este consumat în cantintățile recomandate de specialiști.

ADVERTISEMENT
Tags: