Sporturi

Organizatorii de la Australian Open, traşi la răspundere înainte de startul turneului: “Este teribil!”

13.01.2019 | 11:45
Organizatorii de la Australian Open trasi la raspundere inainte de startul turneului Este teribil
ADVERTISEMENT

Organizatorii de la Australian Open au fost traşi la răspundere de jucători. Organizatorii de la primul turneu de Grand Slam al anului au întâmpinat probleme neprevăzute din partea jucătorilor cu privire la schimbarea mingilor pe care sportivii le folosesc pe teren la Australian Open. Dacă în trecut, jucătorii avea la dispoziţie mingi din partea Wilson, anul acesta vor servi şi returna cu mingi Dunlop. Această modificare a stârnit nemulţumirea câtorva dintre sportivii care vor evolua la turneul din Melbourne.

Noua minge aleasă pentru turneele din Australia ar fi ceva mai grea, iar mulţi au probleme mari să se adapteze. Primul care a ieşit public şi şi-a spus opinia despre mingile Dunlop a fost chiar australianul Bernard Tomic, cunoscut de asemenea pentru actele sale de rebeliune din circuit. Acesta ar fi fost deranjat de greutatea mingilor, care este simţitor mai mare decât cea pe care o aveau mingile Wilson.

ADVERTISEMENT
Organizatorii de la Australian Open au fost traşi la răspundere de jucători

Scandal la Melbourne pe seama mingilor alese pentru primul turneu major al anului

“Nu știu de ce au făcut asta, dar este teribil! Acestea nu sunt mingi bune deloc! Sunt foarte ieftine, din ce am auzit!”, a declarat Tomic, conform americanilor de la Tennis World USA. Totodată, un alt jucător din Australia a fost ferm în declaraţii privind noile mingi pe care este nevoit să le accepte din cauza deciziei organizatorilor. Este vorba despre John Millman.

Acesta a criticat şi el decizia organizatorilor de la Antipozi. “A fost foarte greu să generez viteză, mingile par “moarte”. Sunt foarte proaste, mai ales când temperatura e puţin mai scăzută. Mi-a fost complicat să mă adapteze, reţineţi ce vă spun: mingile sunt foarte proaste, deşi nu e o scuză pentru evoluţia mea. Şi Gilles a jucat în aceleaşi condiţii, la finalul zilei el a fost mai bun”, a spus şi Millman, după înfrângerea de la Sydney International, în sferturile de finală, contra lui Gilles Simon.

ADVERTISEMENT