News

Oscar Williams domină cu autoritate Campionatul Național Digital pe Circuit Betano. S-a impus și la Barcelona

11.05.2020 | 11:55
Oscar Williams domina cu autoritate Campionatul National Digital pe Circuit Betano Sa impus si la Barcelona

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) și Betano, unul dintre cei mai dinamici operatori europeni de pariuri sportive și cazinou online, au oficializat parteneriatul pentru prima ediție a Campionatului Național Digital pe Circuit. Sim Racingul a devenit campionat oficial, în premieră în România, sub egida FRAS, sub denumirea Campionatul Național Digital pe Circuit Betano (CNDR Betano). Acesta este singurul eveniment de sport/esport care are loc în direct pe piața actuală din România.

Oscar Williams a câștigat și cea de-a patra etapă a Campionatului Național Digital pe Circuit Betano

După trei etape în care s-au înregistrat șase învingători diferiți, Campionatul Național Digital de Circuit Betano a înregistrat la Barcelona o schimbare de scenariu. Aceasta a venit din partea lui Oscar Williams, câștigătorul primei manșe de la Nürburgring reușind să repete performanța și la Barcelona. Încă o dată britanicul și-a adjudecat maximum de puncte în etapa din Spania și urcă pe poziția a cincea în clasamentul general.

Liderul competiției a demonstrat încă o dată că este redutabil la capitolul constanță. Clasat pe poziția a cincea și respectiv a patra în cele două manșe, Dragoș Simion și-a mărit la 15 puncte avansul în clasamentul general față de cel mai apropiat rival. Surpriza etapei a venit din partea lui Aldrin Opran, care s-a impus în manșa secundă și a devenit cel de-al șaptelea pilot care își trece numele pe lista învingătorilor.

În calificări, Oscar Williams a fost în prim plan

Pentru a doua oară consecutiv, bătălia din calificări i-a dat câștig de cauză lui Oscar Williams, care a a parcurs turul de pistă într-un timp de 1:47.103, mai rapid cu peste două zecimi față de Florin Mergea, care a reușit să pună mașina echipei Zecarul eSports pe prima linie a grilei de start. Claudiu Clima, colegul său de echipă, a obținut cel de-al treilea timp, în timp ce Victor Taraș i s-a alăture pe linia a doua agrilei de start.

Mai lent cu peste o jumătate de secundă, Dragoș Simion, liderul campionatului, a trebuit să se mulțumească doar cu poziția a cincea. Pilotul de la Willi Motorsport urma să împartă linia a treia cu Leo Borlovan, cel mai bine clasat pilot al grupării GP24 E-Sports. Despărțiți de numai cinci miimi de secundă, Emanuel Gaczella și Maximilian Junger s-au plasat pe linia a patra, urmați de Cristian Moisescu și Mihai Șuțeanu.

Victorie fără probleme pentru britanicul Williams în Manșa I

După recitalul din calificări, Oscar Williams a lămurit soarta primei manșe încă de la start. Plecat din pole position, a țâșnit pe prima poziție fără a se mai uita înapoi. Evoluția sa a lăsat impresia unei simple formalități, britanicul ajungând ca la finalul cursei să aibă peste 12 secunde avans față de ocupantul locului secund, Victor Taraș. Plecat de pe linia a doua a grilei, acesta a reușit destul de rapid să urce pe locul secund și a rămas pe poziție în ciuda presiunii exercitate de Florin Mergea, care și-a adjudecat ultimul loc de pe podiumul de premiere după un duel la cuțite cu Claudiu Clima, colegul său de echipă.

În spatele lor, Dragoș Simion și-a început week-end-ul cu o clasare pe poziția a cincea, pilotul echipei Willi Motorsport mizând pe atuul constanței. Emanuel Gaczella a trecut linia de sosire pe locul al șaselea, celelalte locuri din Top Ten fiind ocupate de Leo Borlovan, Cristian Moisescu, Sergiu Nicolae și Aldrin Opran.

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano, etapa 4, Barcelona. Oscar Williams a câștigat prima cursă a serii fără probleme, conducând solitar plutonul de 30 de concurenți. foto: www.fras.ro

Surpriza Opran a confirmat în Manșa II

Plecat din pole position în Manșa II, ca urmare a clauzei de regulament care inversează pozițiile primilor zece clasați în manșa întâi, Aldrin Opran a demonstrat că nu întâmplător a câștigat cele opt poziții în prima parte a weekendului catalan. Pilotul echipei Willi Motorsport și-a fructificat avantajul poziției de pe grilă și a rezistat atacurilor lansate de Emanuel Gaczella, devenind cel de-al șaptelea câștigător din acest sezon.

Gaczella a făcut o cursă excelentă, a câștigat trei locuri față de poziția de pe grilă, dar nu a reușit să găsească nicio breșă în apărarea lui Aldrin Opran. Cu evoluții mai sigure de la o etapă la alta, Leo Borlovan a terminat al treilea, diferența de mai puțin de o secundă față de lider fiind mai mult decât elocventă pentru prestația pilotului de la GP24 E-Sports.

Plecat de pe poziția a șasea, Dragoș Simion a câștigat două locuri și a trecut linia de sosire al patrulea, la puțin peste patru secunde față de învingător. Suficient pentru a ridica la 24 numărul punctelor cucerite la Barcelona și pentru a-și păstra fără probleme poziția de lider în campionat.

Pe locul al cincilea, Cristian Moisescu a marcat acest weekend cu o revenire, reprezentantul echipei Virtual Racing Romania păstrând șanse în lupta pentru un loc în plutonul fruntaș al campionatului. Deși a plecat de pe prima linie a grilei, Sergiu Nicolae a trebuit să se mulțumească doar cu poziția a șasea. Remarcabil dacă avem în vedere că a rezistat în fața unui pluton din care au făcut parte Claudiu Clima, Victor Taraș și Oscar Williams.

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano, etapa 4, Barcelona. foto: www.fras.ro

Ultima poziție din Top Ten a fost adjudecată de Mihai Șuțeanu, cel de-al patrulea reprezentant al grupării Willi Motorsport intrat în acest grup. Plecat de pe poziția a opta a grilei, Florin Mergea n-a mai reușit să repete evoluția sigură din prima manșă. Câteva greșeli au fost suficiente pentru a-l scoate din bătălia pentru primele locuri, singura sa consolare fiind stabilirea recordului pe tur în manșa secundă. În clasamentul general, tenismanul a pierdut o poziție și ocupă locul al treilea după Dragoș Simion și Claudiu Clima.

Top 5 Clasamentul General

  1. Dragoș Simion 104 p
  2. Claudiu Clima 89 p
  3. Florin Mergea 86 p
  4. Leo Borlovan 71 p
  5. Oscar Williams 70 p
Campionatul Național Digital pe Circuit Betano, etapa 4, Barcelona. foto: www.fras.ro

Pe 15 mai, avem cursa de la Mugello. Programul ultimelor 4 etape rămase de disputat din Campionatul Național Digital pe Circuit Betano

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano va avea un total de opt etape. Primele 4 s-au disputant deja pe circuitule de la Silverstone, Red Bull Ring, Nürburgring și Barcelona, ultimele 4 sunt programate după cum urmează:

  • etapa 5, Mugello: 15 mai;
  • etapa 6, Imola: 22 mai;
  • etapa 7, Spa-Francorchamps: 29 mai;
  • etapa 8, Motorpark Romania: 05 iunie.

Precalificările vor avea loc săptămânal, de duminică până joi la prânz, urmând ca în zilele de vineri să se desfășoare finalele între primii 30 de participanți, care au înregistrat timpii cei mai buni. A cincea etapă va avea loc pe circuitul de la Mugello, vineri, 15 mai, de la ora 23:00, și va fi transmisă online live pe canalul de YouTube al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), dar și în direct pe postul de televiziune Pro X.

Și tu te poți întrece cu piloți de top!

În Campionatul Național Digital pe Circuit Betano se pot înscrie toți piloții licențiați FRAS pentru 2020, dar și persoanele nelicențiate. Acestea din urmă vor fi nevoite să se licențieze la Federație ca piloți digitali și să se înscrie în etape. Competiția se va desfășura de pe computer, iar pentru a participa, un utilizator are nevoie de Windows ca sistem de operare, de un simulator sau volan special pentru jocuri și de instalarea jocului Assetto Corsa.

Astfel, Campionatul Național Digital pe Circuit Betano devine locul în care fanii și piloții virtuali (gamerii) se pot duela cu protagoniștii din campionatele naționale de raliuri. Campionii care sunt deja piloți vor primi licențe gratuite în sezonul 2021 în campionatele de raliuri, iar licențiații digital vor primi cursuri de pilotaj și conducere defensivă în cadrul școlilor acreditate FRAS. Regulamentul oficial al Campionatului poate fi consultat pe site-ul oficial al FRAS.